Légy Te is ajándékozó!

2020.12.07. 19:59

Gazdátlan állatoknak is lehet szép karácsonya

Év végéhez közeledve számtalan módon adományozhatunk a nehéz helyzetű állatvédő civil szervezeteknek. Licitálással, felajánlásokkal, csomagokkal, sőt közvetlenül kiválaszthatjuk az ajándékozott gazdátlanokat. 

T. Sz.

Az állatvédő szervezetek önkéntesek és adományok nélkül működésképtelenek.

Fotó: Kuklis István

A korlátozások, ha lehet, év végéhez közeledve még sanyarúbbá tehetik az állatmenhelyek mindennapjait, de a találékonyság sokakat átlendít a holtponton. A helyszíni adományozás helyett online gyűjtéseket, felajánlott és saját készítésű tárgyakból licitkampányokat szerveznek.

Készítenek szappanokat, szájmaszkokat, kézműves holmikat. A Töpi kapitány állatvédő projekteket, köztük a Mikulás programot fogja össze; gazdátlan állatokhoz juttatnak el felajánlott ajándékcsomagokat.

Ahogy ők fogalmaznak:

mindegy, hogy két-, három- vagy százlábú a rászoruló, ezt az évet csak a figyelemmel, a szeretettel lehet jobbá tenni.

Apró ajándék, kedvesség, és máris erőt adunk azoknak, akik a világot próbálják jobbá tenni, és állatot mentenek, mikor semmi segítség.

Ernyőszervezetként segíti tíz éve a vidéki menhelyeket, állatvédők munkáját a Hangya Közösség jogi és szakmai információval, tárgyi adománnyal. Közel háromszáz szervezettel tartják a kapcsolatot.

A Töpi kapitány programon keresztül a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete védencei is kapnak csomagokat, különösen Mikulás környékén. A vásárhelyi civil szervezet másokhoz hasonlóan napról napra, hétről hétre tervez; sok múlik tehát az adományokon.

Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta,

minden hónapban az állatbarátokhoz kell fordulniuk önkéntes munkával fenntartott működésükhöz.

Hozzátette, nagyon szeretnének még egy kennelt felállítani, ezzel is esélyt adva további kutyáknak az élethez. A meglévő cicalakot pedig további faházzal bővítenék.

Az egyesület elnöke hangsúlyozta:

a kisebb adományok is segítenek átvészelni a decembert, de sokszor álmodoznak, hogy hátha egyszer a környékbeli vállalkozók is felfigyelnek munkájukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában