ez az iskola ízes élményeket garantál

2021.01.04. 19:02

Cukrászműhely vár a diákokra a Krúdyban

Évtizedek óta képeznek cukrászokat és technikusokat a szegedi középiskolában. A Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola gazdag szakmai kínálata nem csak az édességek iránt érdeklődő diákokat vonzza.

Tóth A. Péter

Fotó: Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola

A Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskolában a kereskedelem, a vendéglátás és a turizmus jól megfér egy helyen. Aki olyan szakmát szeretne, ahol kiélheti kreativitását, ahol előnyt jelent, ha kimagasló kommunikációs képességgel rendelkezik és szeret emberekkel foglalkozni, a Krúdyban megtalálta a helyét.

A középiskolában az online világ szerelmeseit is piacképes szakmákkal várják.

Kinyílik a világ

A 3 éves képzések célja: a szakma magas szintű elsajátítása. A Krúdyban végzettek kereskedelmi értékesítő, pincér – vendégtéri szakember, cukrász- vagy szakácsszakmában helyezkedhetnek el.

– Technikumi, 5 éves képzéseinket azon diákoknak ajánljuk, akik érettségit és szakmát is szereznének, szívesen kipróbálnák magukat közép- vagy később felsővezetőként, és továbbtanulási céljuk van. Szakács szaktechnikus, cukrász szaktechnikus, vendégtéri szaktechnikus, kereskedő és webáruházi technikus, va­lamint turisztikai technikus képzéseket nyújtunk – sorolta Molnár Zoltán igazgató.

Hozzátette, aki szereti az angol nyelvet, annak ideális választás lehet a két tannyelvű turisztikai technikus képzés, amely a régióban egyedülálló.

Ezen a területen a 13. évben két szakirány választására is lehetőség van: az egyik az idegenvezető, a másik a turisztikai szervező.

Piacképes szakmákat kínál az intézmény.
Fotó: Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola

Jól felszerelt iskola

A színvonalas szakmai oktatást segítik a technikailag jól felszerelt tantermek és a gyakorlati oktatást támogató kabinetek. A Krúdyban korszerű pénztárgépes terem, cukrászműhely, tanétterem és tankonyha található, ahol a diákok munkahelyi környezetet teremtve sajátíthatják el az adott szakmát.

Az idei tanévben egy új vendéglátó-tanegység kialakítása kezdődött el, ahol a mai modern igényeknek megfelelő technológiák és eszközök kaptak helyet. Az ízletes süteményeket nemcsak süthetik, de kóstolhatják is a diákok.

Nemzetközi pályázatok

– Iskolánk Erasmus-pályázatait 3 nívódíjjal is jutalmazták. Erasmus+ és Erasmus pro pályázataink keretein belül jelenleg 8 országban bővíthetik szakmai ismereteiket diákjaink, megismerkedhetnek más népek kultúrájával, értékes szakmai tapasztalatokra tehetnek szert.

Partnerközpontú oktatás valósul meg számos gyakorlati he­­lyet biztosító, elismert hazai céggel, vállalkozással, amelyek szívesen alkalmazzák diákjainkat az iskola elvégzése után is – fogalmazott Molnár Zoltán.

A pedagógus hangsúlyozta, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a hátrányos helyzetű fiatalok szakmához, érettségihez juttatására. Fontos szempont, hogy minden diáknak piacképes szakmát és karrierlehetőséget biztosítsanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában