Közös katasztrófavédelmi fejlesztés

2021.01.18. 15:09

Megérkeztek az új szivattyúk a településekre

A Földeáki Önkéntes Tűzoltó Egyesület 1892 óta folyamatosan működik.

munkatársunktól

Új eszközök segíti a tűzoltók munkáját egy sikeres pályázat jóvoltából. Fotó: Földeák Önkormányzata

Szerteágazó tevékenységüket önkéntesen, ellenszolgáltatás nélkül teszik, a tűzesetek mellett romeltakarításában és szivattyúzásban is számíthatnak a lakosok munkájukra. Jelenleg harminc főből áll az ütőképes alakulat, a makói kistérség egyetlen tűzoltóautóval rendelkező, bármikor bevethető csapata.

Egy határokon átnyúló, sikeres pályázatnak köszönhetően tavaly egy vadonatúj, összkerékhajtásos tűzoltó autóval gyarapodtak. A komoly technika mellett más településekkel együtt Heron típusú átemelő szivattyúkat is kaptak. Földeák korábban hét megyei és több romániai településsel közösen pályázott egy program keretében katasztrófavédelmi feladatokkal kapcsolatos fejlesztésekre. A pályázat gesztora magyar részről Földeák, román oldalról Valkány község volt.

Új eszközök segíti a tűzoltók munkáját egy sikeres pályázat jóvoltából.
Fotó: Földeák Önkormányzata

A nyertes pályázat a gépjármű és a szivattyúk beszerzése mellett szakmai előadásokat is tartalmazott. Hajnal Gábor földeáki polgármester azt mondta, hálás Apátfalva, Magyarcsanád, Királyhegyes, Pitvaros, Kiszombor és Óföldeák községek, valamint Csanádpalota város önkormányzatainak a pályázaton való részvételért. Örömét fejezte ki, hogy a helyi tűzoltók munkájához hozzá tudtak járulni újabb eszközökkel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában