nem lehet bemenni vagy beadványt személyesen leadni

2021.03.07. 17:01

Járványügyi szigorítások a Szegedi Törvényszéken

A március 8-tól hatályba lépő kormányrendelet ügyfeleket érintő legfontosabb rendelkezése, hogy szünetel a bírósági kezelőirodákon a személyes ügyfélfogadás, valamint a jogi képviselő vagy védő nélkül eljáró ügyfelek számára az ügyfélsegítő szolgáltatás. A beadványokat elektronikus vagy postai úton lehet benyújtani, illetve a bíróságok bejáratánál található gyűjtőszekrénybe lehet elhelyezni.

delmagyar.hu

20191223 Szeged Széchenyi tér Bíróság épülete Fotó Török János Délmagyarország DM

Fotó: Török János

A március 8-tól hatályos rendelet alapján a Szegedi Törvényszéken a következő változások lépnek érvénybe:

  • A bíróság épületébe az ügyfelek nem léphetnek be.
  • A beadványok a bírósági kezelőirodán személyesen nem adhatók be, azokat a bíróság bejáratánál lévő, zárt gyűjtőszekrényben lehet elhelyezni.
  • A bírósági kezelőirodákon a személyes ügyfélfogadás szünetel.
  • A bírósági ügyfélsegítő szünetel.
  • A bíróság az eljárási cselekményeket lehetőség szerint elektronikus hírközlő hálózat vagy más elektronikus kép – és hang továbbítására alkalmas eszköz útján tartja meg.
  • A bírósági eljárások kezdeményezése továbbra is lehetséges. Valamennyi bíróság előtt, valamennyi ügyszakban biztosított az elektronikus úton történő ügyindítás. Erről további információkat itt olvashatnak.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában