A Máté Taekwondo ismét színpadon állt

2021.03.07. 16:04

A harcos útja covid idején

Számtalanszor jártak már vendégként a sport őshazájában a vásárhelyi Máté Taekwondo és Hapkido KSHE tagjai. Az online edzések és világversenyek idején örömmel vállalták a vásárhelyi művelődési központ felvételét. 

Tábori Szilvia

Fotó: Tábori Szilvia

A taekwondo őrzi a sportág legnemesebb hagyományait, a harci tudományok szellemét. Nem egyszerűen ütés és rúgás, nemcsak önvédelmi rendszer vagy küzdősport: koreai megközelítésben életút, egy olyan életforma, amelynek gyakorlásával harmonikusan fejlődik a szellem, a lélek és a test.

A taekwondo belső erőt, kitartást ad a váratlan, nehéz élethelyezetekben is. Fotó: Tábori Szilvia

A középkorú vásárhelyi Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesületben a hagyományokat a Máté család örökíti. A harmadik generáció tagjai dolgoznak edzőként és vezetik szakmailag a civil szervezetet, de a szülőket tagként is gyakran követik a gyerekek.

Máté Gergő edző szerint a vásárhelyi művelődési központ online bemutatójához készített felvételen mesterek és tanítványok rövid időre visszakapták a bemutatók örömét. Egészen január végéig online edzettek, csak utána dolgozhattak teremben az igazolt sportolóikkal. Ők főként formagyakorlatokkal indulhattak európai és világversenyeken.

– A versenyzőknek és edzőknek is bele kellett tanulnia az online edzések és versenyek világába: más így a felkészülés, a koncentráció, áthelyeződnek hangsúlyok.

Próbáltuk arra motiválni sportolóinkat, hogy ne kelljen többször rögzíteni felvételen a versenyekre szánt gyakorlatokat, igenis olyan koncentrációval dolgozzanak, mint személyes megmérettetésen, ahol egyszeri és megismételhetetlen a bemutatójuk. Bele kell állni a feladatba, koncentráltan, fókuszáltan. Legyen bennük a szakmai komolyság, legyen meg az elvégzett feladat értéke – hangsúlyozta az edző.

Hozzátette, úgy látják, sok mindent kell elölről kezdeniük a korlátozások feloldása után. Újra kell építeni az edzéseket, újra gyakorolni a korábban már megtanultakat.

Máté Gergő biztos abban, hogy a taekwondo ad egy extra belső erőt és tartást a nehéz helyzetekben.

Fotó: Tábori Szilvia

A kétezer éves koreai harcművészet vásárhelyi képviselői, a Máté Taekwondo és Hapkido KSHE sportolói hosszas és alapos felkészülés után rögzítették a Kultúr Kanapé következő felvételét a vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében, a március 13-i online bemutatóhoz. Közben március 8-án, hétfőn, 18 óra 40-től kezdve csaknem egy órás online kardió edzést tart a szintén egyesületi edző, Máté Zsolt. A sportegyesület közösségi oldalán ingyenesen követhető az esemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában