Szeged-Bordány

2021.03.29. 10:30

Három év várakozás után indul a kerékpárút építése

Hamarosan elkezdik a munkát a Szeged–Bordány kerékpárút hiányzó részének nyomvonalán, miután az önkormányzat ma átadta a területet a kivitelező cégnek.

delmagyar.hu

20200927 Bordány Nem épült még kerékpárút Sziksóstó és a Kulipintyó csárda között a Bordányi úton. Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba (archív fotó)

Napokon belül elkezdődhet a Sziksósfürdő és Bordány közötti kerékpárút hiányzó részének megépítése, miután az önkormányzat hétfőn átadta a területet a kivitelező cégnek. Erre a beruházásra még három évvel ezelőtt nyert 340 millió forintot Szeged, azonban hiába volt meg a pénz, nem találtak megfelelő kivitelezőt a közbeszerzési eljárásokon, mert minden jelentkező túlságosan magas árajánlatot tett. Most végül a sándorfalvi Vízép Holding Építő és Szolgáltató Kft. kezdi meg az építkezést 3,7 kilométeren, ennyi hiányzik ugyanis ahhoz, hogy életveszély nélkül el lehessen jutni biciklivel Szegedről Bordányba vagy onnan a megyeszékhelyre.

A 84 millió forint önkormányzati forrással kiegészülő projektben a bicikliút mellett 3215 méteren csapadékvíz szikkasztó árkot is kialakítanak, valamint 83 fát is ültetnek majd. Emellett részleges javítási munkákat is végeznek a meglévő kerékpárúton a kiskundorozsmai vasúti átjáró és a Vereshomok út között. Két helyen pedig kerékpáros átvezetést alakítanak ki az úttesten: a vasúti átjáró után Kiskundorozsma irányában lévő első gyalogátkelőnél, valamint a Szent János téri körforgalomnál.

Lapunknak Mihálffy Béla, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, sokat harcolt a kerékpárút építéséért, a közgyűléseken rendszeresen kérvényezte, szerinte érdemes volt ennyit lobbizni és várni, mert végre elhárul a balesetveszély a dorozsmaiak által halálútnak nevezett szakaszon. Hozzátette, ha elkészül, akkor Szegedtől egészen az üllési horgásztóig el lehet majd tekerni biztonságosan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában