Megoldódott a csatornázás

2021.03.31. 11:08

Nem úszik többé a Nyugati sor, ha nagyobb eső jön

Az úttesten és a járdán is hömpölygött a víz, ami még az udvarokba is befolyt, így megrongálódtak a házak falai és a járdák is megsüllyedtek egy-egy nagyobb esőzés után Kiskundorozsmán, a Nyugati soron.

K. A. R.

20210322 Szeged - Kiskundorozsma új esővíz elvezető csatorna képen: Mihálffy Béla képviselő fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

Tíz éven át küzdöttek a Délibáb és a Nagyszeg utca közötti szakaszon élők a rossz csatornák miatti problémával. A napokban viszont helyreállt a rend, miután lapunk is megkereste a problémával a Szegedi Vízmű Zrt.-t.

Az ott élő Balog Gábor, aki korábban a hibáról panaszkodott lapunknak, most azt mondta, hogy nagyon örülnek a szakemberek segítségének, akik egy hónap alatt megoldották a csatornázási gondot. Elmondta, nemrég volt egy jelentősebb esőzés Kiskundorozsmán, azonban most már csak az árkokban állt a víz, az utcájuk és az udvaruk végre nem úszott.

A körzet képviselője, Mi­hálffy Béla hálás az önkormányzati cégnek, hogy betartotta az ígéretét, valamint azért is, hogy a rendkívül nehéz pandémiás helyzetben, fejlesztési forrás nélkül pénzt és energiát fordítottak minderre.

A Nyugati soron a vízelvezetési problémát a Szegedi Vízmű Zrt.-től kapott információink szerint egy szakszerűtlenül létesített áteresz okozhatta, ami miatt vissza-visszatérő gond volt az árok feliszapolódása mellett az árokszakasz telítődése is. Az utcában élők szerint azonban az is gond volt, hogy az arra járók teledobálták szeméttel az árkokat, így azok még inkább útját állták a víznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában