Koronavírus

2021.03.10. 17:46

Nézze meg videón, hogyan gyógyítanak a Kiskunhalasi Járványkórházban – Videó

A 150 férőhelyes Kiskunhalasi Mobil Járványkórházban jelenleg 134, többségében fiatalt és középkorút ápolnak.

delmagyar.hu

Kiskunhalas, 20200424 Mobil járványkórház a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén. Dr. Frei Norbert orvos vezeti a kiskunhalasi járványkórház intenzív osztályát Hatlaczki Balázs / HB Bors

Fotó: Hatlaczki Balázs

A kórház dolgozói olyan eljárást dolgoztak ki, mellyel a felére tudták lecsökkenteni a halálozási számot. Az MTVA stábját beengedték a kórházba, ahol képeket és interjút is készíthettek.

Csak a legszigorúbb ellenőrzés mellett, védőfelszerelésben lehet bemenni a kiskunhalasi mobil járványkórház Covid-intenzív osztályára. Az orvosok és ápolók megállás nélkül látják el az osztályon fekvő koronavírusos betegeket.

– A harmadik hullámban jellemzően a 40-50 év közötti korosztály érintett, sőt egyre gyakoribb a 30 év körüli betegünk is. Míg a második hullámban inkább a 60-70 év közötti korosztályt érintette – nyilatkozta dr. Frei Norbert, a Kiskunhalasi Járványkórház Covid Intenzív Osztályának vezetője az MTVA stábjának.

– Immunrendszerünk gyakorlatilag a cytokinnek nevezett jelátvivő molekulákkal kommunikál, ezekkel bírja munkára a sejteket. A covid hatására azonban bizonyos embereknél a cytokin sajnos borzalmas túlműködésbe kezd. Ezeket a túlműködött jelátvivő anyagokat mi gyakorlatilag kiszűrjük, kimossuk a szervezetből – magyarázta az eljárást az osztályvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában