Kiszínesedett egész Vásárhely

2021.03.31. 20:04

Pompa és tavasz – a rózsaszín, sárga és fehér dominál Vásárhelyen – Fotók

Hódmezővásárhely tavaszi pompát öltött. Virágoznak a vérszilvafák, az aranyesők. Rózsaszínben, sárgában és fehérben tündökölnek városszerte a fák és a bokrok.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

A Rózsa utca Tóalj és Eszperantó utca közötti szakaszán lévő vérszilvafák különösen szépek ebben az időszakban. Öröm végiggyalogolni, vagy kerékpározni a szakaszon. Van­nak, akik direkt ezért a lát­­ványért sétálnak arra.

– Amíg virágoznak a vérszilvafák, szinte mindennap elsétálok erre. Olyan szemet gyönyörködtető ez a látvány, minden csupa rózsaszín. Az előbb jót mosolyogtam, jött velem szemben rózsaszín ke­­rékpárral, rózsaszín maszkban egy fiatal hölgy, aki mintha hozzáöltözött volna a fákhoz. Jólesik ennyi vidám színt látni ebben a fekete vírushelyzetben – mondta az Eszperantó utcában lakó Imre Sándorné.

– Tegnap mi is lefotóztuk ezeket a gyönyörű fákat az uno­­kámmal. Erre mentünk a kö­­zeli hipermarketbe. Alig tudtunk betelni a látvánnyal, most is ezért kanyarodtam el erre

– tudtuk meg Szabó Pétertől, aki elárulta, a szentesi tanyavilágban nőtt fel. A szülei házánál is volt néhány vérszilvafa, ta­­lán ezért is szereti tavasszal ennyire ezeket a rózsaszínes virágú fákat.

 

Antall Sándorné pedig arra hívta fel a figyelmünket, hogy érdemes a Hódtói Sportcsarnok másik vége utáni parkba is elsétálni, a Liszt Ferenc utcánál ugyanis rengeteg aranyesőt látni, szinte sárgállik az egész park, akárcsak a Hódtó utcán, a Bagolyvár környékén. Az étterem mögötti házaknál pe­­dig fehér virágba borultak az ottani fák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában