A polgármester is ásót ragadott

2021.03.29. 08:07

Tovább szépült a térvári pihenőhely

Tavaly ősszel hírt adtunk a térváriak gyönyörű kápolnájának felszenteléséről. Összefogással épült a kis templom, a napokban pedig – önkéntes munkával – tovább csinosították a pihenőhelyet a lakók.

Tóth A. Péter

Fotó: Tiszasziget Önkormányzat

– Az elmúlt esztendőben példaértékű összefogással sikerült megépíteni a térvári kápolnát, akkor beszélgettünk arról, hogy minél hamarabb kellene fákat is ültetni a területre – mondta lapunknak Ferenczi Ferenc polgármester. Hozzátette, az idei esztendő önkormányzati költségvetésébe sikerült beépíteni a kápolna további turisztikai célú fejlesztését. Hangsúlyozta, bár szűkösek az anyagi források, de összefogással, lelkesedéssel és közösségi munkával sok mindent lehet pótolni.

Térváron és Tiszaszigeten hagyományosan összetartó a közösség, 40 tő nemes nyárt, 20 darab juhart, és 3 fenyőt ültettek a múlt héten a kápolnához vezető út mentén.

A munka oroszlánrészét Károsi János és Kiss István vállalta magára, nekik köszönhették az előkészítést, a szükséges munkaeszközök biztosítását, és nem utolsó sorban a kétkezi munkát. Az egyházközség részéről Kenderesi András, valamint Gyenes Csaba plébános is részt vállalt a feladatokból. Az ültetésben önkéntesek segítettek, Károsi István, Kolompár Zsolt, Sándor Gábor, Berta Ferenc, Jaksa Tibor és Ferenczi Ferenc polgármester lelkesen ásta a gödröket.

Hatvanhárom facsemetét ültettek el társadalmi munkában polgármesterük vezetésével az önkéntesek. Fotó: Tiszasziget Önkormányzat

– A kápolna mellé kihelyeztünk egy kerti kiülőt, a héten pedig helyére kerül a kerékpártároló és a hulladékgyűjtő. Az ültetett fák gondozását is átbeszéltük.

Tavasszal kéthetente, nyáron hetente végezzük a munkát, egyik turnusban a térvári önkéntesek locsolnak, a másikban az önkormányzat munkatársai.

– Hasonló akciót szervezünk a tiszaszigeti Mélypontra is. A területet határoló korlátot szeretnénk megépíteni, ehhez és a festési munkálatokhoz szeretettel várjuk azokat, akik kedvet éreznek a közösségi munkához – fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában