Kisbusszal szállítják a lakosokat az oltásra

2021.04.10. 16:39

Csak a vakcina vethet véget a rémálomnak – gyászol Ópusztaszer

Ópusztaszert is megviseli a járvány: októbertől februárig tizenöten hunytak el a faluban, nem mind koronavírusban, de szerepet játszhatott benne, mert ilyen magas halálozási mutató 5 hónap alatt még nem volt a településen. Makra József polgármester elmondta: az oltópontokra utaltakat a tanyagondnoki kisbusszal szállítják Kistelekre és Szegedre.

Imre Péter

Ópusztaszert megviseli a koronavírus, az emberek nagyon félnek – mondta Makra József. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

– A koronavírus-járvány megviseli a falut. Az emberek na­gyon félnek, hogy elkapják a fertőzést, húsvétvasárnap is elmentek az oltópontokra, hogy megkapják a védettséget jelentő vakcinát

– mondta Makra József, Ópusztaszer polgármestere. Azzal folytatta: sok barát és ismerős lett covidos, ezért a lakosok egyre jobban érzik a veszélyt, a korlátozó rendeletek súlyát, amelyeket eddig is betartottak.

– Megijedtek, szerintem jobban félnek, mint korábban, mert nem csitul a járvány, inkább erősödik, folyamatosan rosszak, szomorúak a járványügyi adatok – tette hozzá.

Ópusztaszert megviseli a koronavírus, az emberek nagyon félnek – mondta Makra József.
Fotó: Frank Yvette

Makra elmondta: tudomása szerint a szociális otthonban októbertől márciusig húszan, a faluban októbertől februárig tizenöten hunytak el. Utóbbi adat részletezve: októberben ketten, novemberben ketten, decemberben egy személy, januárban heten és februárban hárman távoztak az élők sorából.

– Azt nem tudjuk, hogy mind a koronavírus áldozatai lettek-e, viszont az biztos, hogy községünk életében 5 hónap alatt még soha nem volt ilyen magas a halálozási arány, vagyis ebben a Covid19-nek is lehetett szerepe

– vélekedett.

Települési, önkormányzati szinten is betartottak minden korlátozó előírást, intézkedést, igyekeztek védekezni, rendszeresen fertőtlenítették, fertőtlenítik azokat a helyeket, ahol egyszerre többen megfordulnak, például a buszvárókat. Együttműködnek a háziorvossal, és a tanyagondnoki kisbusszal szállítják az oltópontokra a behívottakat.

– A háziorvossal egyeztetünk, aki igyekszik úgy csoportosítani az oltásra regisztráltak közül a meghívót kapottakat, hogy segíthessünk. Egyszerre nyolc főt tudunk elszállítani az oltópontokra, Kistelekre vagy Szegedre, mindkettőre többször volt példa. Fontos, hogy megkapják a vakcinát, hogy oltsák, oltsák, oltsák be magukat! Csakis ez a kiút, nincs más – mondta a polgármester. Makra József elárulta: családjában is akadt, aki megfertőződött a vírussal, szerencsére meggyógyult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában