Telefonon és a szabályok betartása mellett

2021.04.20. 19:32

Elbúcsúzhatnak a haldoklótól Hódmezővásárhelyen

A Márki-Zay Péter közösségi oldalán közzétett bejegyzésben olvashatókkal ellentétben nem igaz, hogy a hódmezővásárhelyi kórházban nem engedik elbúcsúzni a hozzátartozókat a haldokló Covid-betegektől – mondta lapunknak Kallai Árpád, a kórház főigazgatója. Lehetőséget teremtenek a videotelefonálásra, és a fokozott védelmi szabályok betartásával a személyes búcsúra is.

munkatárusnktól

20210416 Hódmezővásárhely Bővítik a vásárhelyi kórházat. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Forrás: Archív fotó

Fotó: Frank Yvette

Márki-Zay Péter „A fideszes képviselők nem hogy keresztrejtvényt fejteni, de még hihetően hazudni sem tudnak – A polgármesteri hivatal közleménye” címmel osztott meg egy bejegyzést április 15-én, amelyet néhány perccel később „A polgármesteri hivatal gyors­hírszolgálata”, a városháza hivatalos közösségi oldala is közzétett.

Cáfol a főigazgató

Ebben az olvasható: „A polgármester felhívásban kérte a kórházat, hogy a Covidban haldoklók számára találjanak technikai megoldást a szeretteiktől való méltóságteljes elbúcsúzásra – ám a betegek azóta is magányosan halnak meg.” Egy más témában összehívott sajtótájékoztatón megkérdeztük Kallai Árpádot, a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatóját, igaz ez az állítás?

– Ez az állítás nem igaz! – válaszolta Kallai Árpád.

Kallai Árpád elmondta, a járvány a kollégáit is nagyon megviseli, ezért fokozott érzékenységgel kezelik a kérdést.
Fotó: Kovács Erika

Megviseli az orvosokat

– A koronavírus okozta helyzet lelkileg nagyon megviseli az intenzív osztályon dolgozó orvosokat és ápolókat. A vírus nagyon sok olyan helyzetet teremt a mindennapokban, amikor azonnali reakcióra van szükség. A kórházban dolgozó kollégáim empátiája messze magasabb az átlagosnál. Sajnos, nagy számban halnak meg betegek ebben a betegségben. A vírushelyzet még inkább érzékennyé tette a munkatársaimat – hangsúlyozta lapunknak a kórház főigazgatója.

Kéri, oltassák be magukat

– Kiépítettük azt a lehetőséget, hogy a hozzátartozók telefon, vagy videotelefon segítségével tudjanak beszélni a szerettükkel, vagy egyáltalán láthassák őket.

Az sincs kizárva, hogy bejöhessenek a hozzátartozók.

Erre azonban csak nagyon szigorú feltételek mellett van lehetőség, hiszen még nagyon sok honfitársunk nincs beoltva. Ez nagy probléma, és ezúton is arra buzdítok mindenkit, hogy regisztráljanak és vegyék fel a védőoltást. Aki nincs beoltva, ismerve az új mutáns tulajdonságait, nagy veszélynek van kitéve, a Covid-fertőzött betegek között ez a veszély még fokozottabb – hangsúlyozta Kallai Árpád.

– Nem egyszerű helyzet ez, de ennek ellenére is megengedjük a búcsút. Ez egyébként törvény által előírt kötelességünk is – tette hozzá a főigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában