Makó

2021.04.30. 16:30

Hamarosan nyit a Maros Kalandpark

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Ha április 30-ig eléri a beoltottak száma a 4 milliót, akkor szombattól ismét megnyitják az érdeklődők előtt a Maros-parti kalandparkot, azon belül a gyermekrészleget, az ingát, a trambulint, a canopyt és a kerékpáros átcsúszást, illetve a lombkoronasétány eddig nem használt elemét, azaz a csúszdát – hangzott el tegnap a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, az önkormányzat több mint 10 millió forintot költött arra, hogy biztonságossá tegye a Maros-parti játékelemeket. Mint láttuk, a terület rendezett, tiszta, készen áll a vendégek fogadására.

Megtudtuk, a kalandpark egy picit, nagyjából 10 száza­lékkal drágult tavaly óta.

A strandra azonban továbbra is ingyen lehet belépni – tette hozzá Gergely Gábor, a Makói Szolgáltató Zrt. tanácsadója. A fürdőzés egyelőre még nem lehetséges. Az ehhez szükséges szakhatósági engedélyeket először június elsején kérheti a strand üzemeltetője, és a szükséges vizsgálatok után lehet a vízbe menni, feltéve, ha a Maros szintje megenge­­di. Addig is lehet sportolni, helyeznek ki nyugágyakat, és szombaton nyitnak a büfék, amelyekhez sátrat is állítanak.

 

A Maros-parti strand na­pon­­ta reggel 8 és este 8 között lá­togatható, a kalandpark és a lombkoronasétány viszont jú­­nius 15-ig csak hétvégente, délelőtt 10-től este 7 óráig. Az is elhangzott, hogy az országos rendelkezések értelmében mindkét helyen csak azok ve­hetik igénybe a szolgáltatásokat, akik rendelkeznek védettséget igazoló kártyával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában