Mintát vett a Vízmű

2021.04.03. 09:53

Nem találtak szennyezést

A vízmű helyszíni szemlét tart a Holt-Marosnál.

F.J.

20210317 Szeged, Tavasz a Holt-Marosnál. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Vízmintát vesznek, megvizsgálják, és az eredmény alapján igyekeznek kideríteni, mi okozhatta a moszatok elszaporodását – írta meg lapunk március 21-én.

Olvasói jelzés nyomán kerestük meg a holtág kezelőjét, a Szegedi Vízmű Zrt.-t: a Holt-Maros egy szakaszán, a Bérkert utca és a víztorony között elszaporodott a növényzet. Olvasónk attól tartott, az új csapadékvíz-elvezető rendszeren keresztül kerül bele szerves anyag, de kiderült: a rendszer még nem is üzemel.

A napokban a Szegedi Vízmű Zrt. sajtószóvivője jelezte: – Amikor tudomásunkra jutott, hogy moszatok elszaporodását tapasztalták a holtág egy szakaszán, akkor vízmintát vettünk, megvizsgáltuk. Az eredmények jók, a minták eredményei alapján megállapítható, hogy a víz oldott oxigéntartalma és oxigéntelítettsége I. osztályú, kiváló kategóriába sorolható. A vizsgált paraméterek alapján friss szennyezés nem áll fenn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában