Hódmezővásárhely

2021.04.28. 14:15

Új edzőterembe költözik a Máté Taekwondo

Hamarosan új edzőterembe költözik a vásárhelyi Máté Taekwondo és Hapkido Sportegyesület. Izgalmas korszakot kezdhet csapatuk.

Tábori Szilvia

Fotó: Tábor Szilvia

– A koreaiak úgy tartják, so­­ha nem állunk meg a fejlődésben. Ez az a szellemiség, amely bennünket és a fiatalokat is motivál nap mint nap. A taekwondo életút és életforma, gyakorlásával harmonikusan fejlődik a szellem, a lélek és a test

– mondta lapunknak Máté József, a vásárhelyi Máté Taekwondo és Hapkido Sport­egyesület alapító tulajdonosa.

Előremenekültek

A csapatnak a korlátozások idejére is erőt és tartást adott a sport. Előremenekültek a csendesebb időszakban, hamarosan új edzőterembe költözik a csapat. Ahogy Máté Gergő edző fogalmazott: ezzel régóta elképzelt, méltó helyre kerülhet szervezetük. Az egykori Hódiköt-épületben Lendvai Jó­­zsef és Varga Nóra irányítják a felújítást, a falak még csupaszok, de a Máté család már a sportolókkal megtelt termet látja maga előtt.

Bővítenék a létszámot

– Nehezen váltottunk, megszerettük eddigi helyünket, de az iskolai tornaterem másféle kereteket adott. Inkább a sportághoz illeszkedő helyet kerestünk, ahová bármikor be­­térhetnek a sportolók. Ez most egy teljes újrakezdés. A kisebb tanítványoknak mindig azt mondom, hogy az utat figyeljék, ami a kitűzött céljukhoz vezet

– hangsúlyozta Máté Gergő edző.

Hozzátette: taglétszámukat bővíteni szeretnénk a nyitással, pályázatokkal készülnek a folytatásra. Édesapja, Máté József a változásokról úgy fo­­galmazott: egykor 80-100 emberrel töltöttek meg egy ter­­met, most kiscsoportos és egyéni edzéseket tartanak. Számít az életkor, az övfokozat, az érdeklődés. Vannak, akik tömegsportként tekintenek a taekwondóra, sokan viszont versenyezni szeretnének. Egyesek a küzdelmet, mások inkább a formagyakorlatokat kedvelik.

Több figyelem

Különböző fizikai fejlesztés kell tagjaiknak, van, aki több lazítással, nyújtással eredményes, más sportolónak inkább több rúgásgyakorlat kell, vagy mozgáskoordinációs feladat. Ezzel a munkamódszerrel több figyelem jut a kimagasló teljesítményre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában