Mozgásban az erő és az életöröm

2021.05.27. 17:08

Vásárhelyi alsós diákok is csatlakoztak a kihívás napjához – Fotók

A mozgás örömét, közösségformáló erejét hirdették büszkén május utolsó szerdáján a vásárhelyi testnevelés tagozatos iskolában. A kihívás napjához csatlakoztak a gyerekek.

T. Sz.

Fotó: Tábori Szilvia

Még 1982-ben gondolták úgy két szomszédos kanadai város lakói, hogy egész napos versenyen mérkőznek meg egymással a legsportosabb település címért. Ötletük híre gyorsan szárnyra kelt, új követők csatlakoztak az egész napos aktivitáshoz. A kihívás napját immár harminc éve tartják meg Magyarországon is minden május utolsó szerdáján. 2019-ben már annyian csatlakoztak a kihíváshoz, hogy több mint 50 millió mozgással töltött percet regisztráltak a szervezők országosan.

A tömeges megmozdulást tavaly ugyan a korlátozások miatt lemondta a Magyar Szabadidősport Szövetség, idén ismét napi legalább 15 perc aktív mozgásra buzdítottak.

Rendezvényük célja ugyanis ösztönzés a sportolásra és az egészséges életmódra. Nem véletlen, hogy a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola alsó tagozatosai is állták a kihívást; szerdán évfolyamonként vonultak iskolájuk udvarára.

 

– A sportiskola név bennünket mindenképp kötelez a csatlakozásra

– fogalmazta meg Walterné Böngyik Terézia igazgatónő indíttatásukat. Hozzátette: a sportolókat közösséggé formáló nap különösen fontos. Az iskola diákjai büszkék rá, hogy közvetíthetik az önfeledt mozgás örömét. Az olimpia évében különleges kihívást indítottak el, de a nap a versengésen túl leginkább a mozgás öröméről szólt.

– Sokat készültek a mai napra, nagyon várták a kihívás napját

– mesélte a program előtt a 3. b osztályos, focitagozatos Czuczi Eszter.

Az iskolai sportoláson túl fél éve már tékvandóedzésekre is jár. Kezdetben inkább önvédelemből csatlakozott a vásárhelyi csapathoz, de mostanra nagyon megszerette a sport­ágat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában