Szombaton délután élettel telik meg Pusztaszer temploma.

2021.05.07. 14:28

Először lesz templomi mise Pusztaszeren

I. P.

20201125 Pusztaszer Elkészült a pusztaszeri templom, kívül-belül szép, de a koronavírus miatt valószínűleg csak tavasszal szentelhetik fel. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Fotó: Karnok Csaba

Szép és ritka dolog új templomban misézni, vártam már ezt a pillanatot – mondta Antal Imre katolikus plébános annak apropóján, hogy szombaton, 16.30-kor megtartják az első misét a pusztaszeri Szentháromság-templomban, amely egyházmegyei beruházásból, több mint 120 millió forintból épült. A hétvégi lesz az első templomi szertartás is egyben a településen, eddig csak imaházuk volt.

Szombaton délután élettel telik meg Pusztaszer temploma.
Archív fotó: Karnok Csaba

A használatbavételi engedély a közelmúltban megérkezett, elvégezték az épület takarítását, végrehajtották a finomhangolásokat, például a bútorzat elrendezését. Felkerült az oltárra a Pusztaszerről elszármazott, de az építést végig figyelemmel kísérő asszonyok készítette te­­rítő, megszólalt a karzaton az elektromos orgona, és elkészültek a papi székek párnái

– sorolta Máté Gábor polgármester. A templom körüli park munkálatai, csinosítása is zajlik.

Semmi akadálya nem lenne a felszentelésnek, de a veszélyhelyzeti rendelkezések ezt egyelőre nem teszik lehetővé, vagyis ennek időpontjáról később dönt a püspökség. Jó hír viszont, hogy a templomot mégis használhatják a helybeliek, mert Kiss-Rigó László püspök engedélyezte, hogy a biztonsági szabályok betartásával a szentelés előtt is birtokba vehessék a hívek a megye legfiatalabb templomát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában