Helyi közélet

2021.05.05. 16:52

Indul az építkezés a Hagymatikumnál

A napokban hivatalosan is megkezdődik a makói Hagymatikum területén az építkezés. A 16 hónapon át tartó munkát igyekeznek úgy megszervezni, hogy a lehető legkevésbé zavarja a fürdő vendégeit és a környék lakóit.

Szabó Imre

2020.05.31. Makó Hagymatikum Gyógyfürdő fürdők nyitása strand Fotó: Bach Máté (BPM) Magyar Nemzet

Forrás: MW

Fotó: Archív fotó: Bach Máté

Április 16-án a városháza dísztermében ünnepélyes keretek között írta alá a Hagymatikum bővítéséről szóló kivitelezői szerződést Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere a közbeszerzési eljáráson nyertes Fehérép Kft. képviselőivel.

Az hivatalosan 30-án lépett érvénybe, majd 5 munkanappal később kell a munkaterületet átadni és az építési naplót megnyitni, azaz indul a tényleges munka. A fürdő környékét érintő közlekedésről már tartottak egyeztetést, és folynak a szükséges hatósági eljárások, például a fakivágásokkal kapcsolatban – tájékoztatta lapunkat a polgármester. A lakókat a forgalmi rend változásairól írásban is értesítik, de sajtótájékoztatókat is tartanak majd.

A közel tízmilliárdos munka 16 hónapon át fog tartani, közben a fürdő nyitva lesz. A cél, hogy a beruházás a lehető leg­­kevésbé zavarja a vendégeket és a környék lakóit, az arra közlekedőket. Mindezzel kapcsolatban kérik az érintettek türelmét. Akinek mégis problémája akad, azt a fürdő vezetésének vagy az önkormányzatnak jelezheti. Három ütemben zajlik majd az építkezés. Az elsőben – mostantól egészen szeptemberig – csak a kültéri élménymedence és közvetlen környezete lesz lezárva.

A következő fázisban, jövő ja­nuár közepétől egy nagyobb területet kell majd elzárni, de a tanuszoda, a gyógyászat és az ahhoz tartozó gyógyászati kezelések működnek majd. A nagy kupolát csak az ezt kö­vető, utolsó fázisban zárják le. Azt is megtudtuk, hogy az építési területet olyan paravánokkal fogják elzárni, amelyeken az új épületelemek látványterveit mutatják be.

Az önkormányzat a kivitelezővel hetente tart műszaki egyeztetést, havonta egyszer pedig Lázár Jánossal, a beruházás kormánybiztosával, a beruházási ügynökséggel, a tervezőirodával és a kivitelező képviselőivel tekintik át a munka haladását. Farkas Éva Erzsébet azt ígérte, az építkezés menetéről a nyilvánosságot is rendszeresen tájékoztatni fogják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában