33 millió forintból fejlesztették tovább a sportcentrumot

2021.05.16. 12:21

Kisbuszt vásároltak, tárolócsarnokot és esőbeállót is építettek, kamera vigyáz a kültéri sporteszközökre

Székkutason 33 millió forintból fejlesztették a sportcentrumot. A sportcsarnokra napelemek kerültek, építettek egy tárolószínt és egy esőbeállót, kisbuszt és kamerát is vásároltak.

Kovács Erika

Napelemekkel állítják elő a sportcsarnok működéséhez szükséges energiát. Fotó: Kovács Erika

– A Székkutasi Sportegyesület két évvel ezelőtt pályázott TAO-forrásra az önkormányzat támogatásával. A fejlesztésekre 33 millió forintot fordíthatott az egyesület, ebből önkormányzatunk 7 millió forint önrészt vállalt – tudtuk meg Szél Istvántól, Székkutas polgármesterétől.

– A pályázat részeként napelemek kerültek a sportcsarnokra. A komplett villamos­energia-szükségletet alternatív energiával válthatja ki a sportlétesítmény – sorolta a településvezető.

Napelemekkel állítják elő a sportcsarnok működéséhez szükséges energiát.
Fotó: Kovács Erika

Néhány héttel ezelőtt készült el az a tárolócsarnok, ahol sporteszközöket, vagy akár a pálya és környezete karbantartásához szükséges fűnyíró traktort tárolhatják. Esőbeállót is építettek. – Egy kamerát is beszereztünk, ami a külterületi kondipark védelmére szolgál, valamint egy kilencszemélyes kisbuszt is, ami a focisták utaztatásában jelent segítséget.

Szél István elmondta, a sport­centrum fontos szerepet tölt be a település életében. Oda járnak az általános iskolások testnevelésórára, de számos szabadidős sporttevékenységnek is helyet ad a centrum.

– 2010-ben, amikor polgár­mester lettem, az egyik fő célkitűzésünk volt a sportcsarnok felújítása. Azóta számos fejlesztést hajtottunk végre. Hogy néhányat említsek, most már térkövön lehet megközelíteni az új, műfüves labdarúgópályát, amit LED-es világítással láttuk el. A sportcsarnokot és az öltözőket modern eszközökkel szereltük fel. Új játszóteret is építettünk, megfelelő konditeremmel rendelkezünk, illetve most már a kültéri kondizáshoz is megteremtettük a feltételeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában