kulturális és turisztikai jelentőségű

2021.06.23. 15:48

Átadták az új kerékpárutat Mórahalom és Ásotthalom között – Fotók

Ötszázmillió forintos uniós pályázati pénzből épült meg Mórahalom és Ásotthalom között a Kissori úti új kerékpárút, amit szerdán Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, Nemesi Pál kormánybiztos, Nógrádi Zoltán mórahalmi polgármester és Polner Eörs, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés alelnöke adott át.

Munkatársunktól

Fotó: Török János

Fotó: Török János

A szerdán átadott Mórahalomról Ásotthalom-Kissor tanyaközpontig vezető új kerékpárút jelentős segítség a két település lakosainak napi közlekedéséhez, fontos funkciót tölt be Mórahalom turisztikai kínálatában, illetve határátkelő felé vezetve a vajdasági Királyhalom település úthálózathoz való kerékpáros összekötést biztosít a külhoni magyarság és az anyaország között.

– Elérkeztünk ahhoz a korhoz, amikor Magyarország és Szerbia között olyan politikai kapcsolatok alakultak ki, amelyek összehangolt határmenti fejlesztéseket tesznek lehetővé. Ezen a kerékpárúton Szeged, Mórahalom, a környék legszebb nagyközsége, Ásotthalom is megközelíthető és természetesen Királyhalom és Szabadka térsége ismét elérhető – mondta Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere ünnepi beszédében.

Négy kilométer kerékpárúttal gazdagodott Mórahalom és térsége, amit az ünnepélyes szalagátvágás után a helyi iskolások próbáltak ki. Fotó: Török János

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium nevében Mosóczi László államtitkár köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, a biciklizés népszerűsítésnek leghatékonyabb eszköze az infrastruktúra állapotának javítása.

– A kormány 2030-ig 15 ezer kilométerrel bővíti a kiépített és kijelölt bicikliutak hosszát – hangsúlyozta.

Nemesi Pál kormánybiztos köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki részt vett a beruházások megvalósításában, majd így folytatta, a magyar kormány számára nemzetgazdasági, stratégiai kérdése a kerékpárút-hálózat fejlesztés.

Polner Eörs, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés alelnöke arról tájékoztatott, hogy következő hétéves ciklusban több mint 90 kilométer kerékpárút épül a megyében. Beszéde végén pedig bejelentette, hogy Mórahalom 500 millió forintot nyert a csapadékvíz-elvezetés fejlesztésére.

Az avatáskor Nógrádi Zoltán – mint fogalmazott –, az olló felét felajánlotta Toroczkai Lászlónak, Ásotthalom polgármesterének, majd a többiekkel közösen átvágták a nemzeti szín szalagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában