A Juhász Gyula igyekszik oldani a feszültségeket

2021.06.03. 16:34

Diákok lepték el a Maros-partot – Fotók

Tanároknak, diákoknak egyaránt megterhelő volt a korlátozásokat jelentő pandémiás időszak. A feszültségek feloldása érdekében a makói Juhász Gyula Református Gimnázium szerdán kitelepült a Maros-parti strandra, és egy egész napos vidám, kötetlen programot szervezett.

Szabó Imre

A Maros-parton a gimnázium minden diákja jól érezte magát. Fotó: Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

– Nagyon sok stressz volt rajtunk, nem tudtunk rendesen tanulni. Örülök, hogy végre a tanáraink szemébe nézhetünk, személyesen is válthatunk velük néhány szót, ráadásul egy ilyen laza, vidám nap keretében – mondta szerdán a Maros-parti strandon a kilencedik évfolyamos Molnár Edina. Épp az íjászaton készült részt venni. Barátnője, Kódor

Fruzsina hozzátette: számára is nagyon feszült volt ez az időszak, hiányoztak a diáktársak, nem volt jó otthon, egyedül tölteni minden napot.

A két lány a makói Juhász Gyula Református Gimnázium és Technikum diákja. Az intézmény szerdán – most először és a középiskolák esetében szokatlan módon – gyermeknapot rendezett, amelyen a végzős, vizsgára készülő tanulókon kívül minden nebuló részt vett, és persze a pedagógusok is. Kibérelték a városi kisvonatot, és valamennyien kimentek a Maros-partra, ahol sétálhattak egyet a lombkoronasétányon, a strandon pedig egy egész napos vidám, játékos program várta őket.

– Május 10-én kezdődött újra a jelenléti oktatás, és azt tapasztaltuk, a távoktatás, a korlátozások sorozata miatt rengeteg feloldatlan, kibeszé­letlen feszültség maradt a gyerekekben. Úgy gondoltuk, jót tenne mindenkinek, ha egy kicsit kiengednénk a gőzt – mondta az iskola igazgatója, Kovács Tibor. A Maros-parton ennek érdekében lehetett lábtengózni, asztaliteniszezni, fénykardozni, tollasozni, de akár egyszerűen csak leülni kisebb-nagyobb csoportokban, és beszélgetni – mindezt sütéssel, főzéssel, zenével és tánccal. A végén a híres Jerusalema-táncot is eljárták a résztvevők közül azok, akiknek kedve volt hozzá.

A rendezvényen összesen 230 diák vett részt – ma már valamennyien tanórákra mennek a szokásos módon. A tanév június közepén ér véget.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában