Helyi közélet

2021.06.16. 15:31

Nem fog rázni a bekötőút

Néhány helyen próbaképpen már megkezdték, a jövő hónapban pedig teljes kapacitással javítják majd azt az utat, amely az autópályát Királyhegyessel köti össze.

delmagyar.hu

A királyhegyesi bekötőút állapota jelenleg siralmas, szinte csak a közepén lehet járni.

Fotó: Szabó Imre

A mintegy 4 kilométer hosszúságú utat szinte mindenki használja, akinek bármi dolga van a nagyjából 600 lelkes faluban, de olyan rossz állapotban van, hogy csak 50-60 kilométer per órás sebességgel lehet közlekedni rajta, az autósok pedig arra panaszkodnak, hogy szinte kéthavonta cserélni kell a menetstabilizátort.

Eredetileg makadámút volt, a ráhúzott aszfaltréteg azonban folyamatosan kátyúsodik, a pereme repedezik. A rendes felújítást a faluban évtizedek óta várták. A falu polgármestere, Horváth Lajos, aki maga is rendszeresen jár ezen a bizonyos 4425-ös számú bekötőúton, azt mondta lapunknak, két részletben hozzák rendbe. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatósága úgy tájékoztatta, júliusban aszfaltozza le saját erőből a sztráda le- és felhajtójától az érintett út közel 1 kilométer hosszú szakaszát, a fennmaradó további 3 kilométer pedig a Magyar falu program keretében kap új réteget az év vége felé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában