A Jobbik elnöke tette szóvá

2021.06.01. 14:59

Politikai üzenet került a gyereknapi plakátra

Az ugrálóvár, az arcfestés és a mesekert hirdetése mellett egy politikai oldalra, az igeretfigyelo.hu-ra irányította a figyelmet a gyermeknapi plakát. Rákerült egy QR-kód is, hogy minél könnyebben odataláljon a gyerek vagy inkább a szülő.

Kovács Erika

A plakát a főszervező Bessenyei Ferenc Művelődési Központ közösségi oldalán is megjelent.

A gyermeknapi plakáton a QR-kód mellett a következő üzenet olvasható: „Városunk fejlődését, az elért eredményeket immár az igeretfigyelo.hu oldalon is nyomon követheti!”.

A weboldal Csőzik László érdi, Fülöp Zsolt szentendrei, Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi, összellenzéki támogatással megválasztott polgármesterek és Karácsony Gergely, Budapest ugyancsak ellenzéki főpolgármestere ígéreteinek teljesüléséről számol be.

A plakát a főszervező Bessenyei Ferenc Művelődési Központ közösségi oldalán is megjelent.

A plakát a főszervező Bessenyei Ferenc Művelődési Központ Facebook-oldalán is megjelent. A politikai adalék a Jobbik helyi elnökénél kiverte a biztosítékot. Dombi-Kiss László azt írta a hozzászólásában:

„Nekem ez sok. Remélem, hogy a véleménynyilvánítás szabadságába mindez még – demokratikus keretek között – belefér. Amennyiben mégsem, az nagy hiba lenne”

– utalt a saját helyzetére is, mivel a Jobbik helyi elnöke Márki-Zay Péter munkatársa, városüzemeltetési koordinátor is. Herczeg Sándor politológus véleménye is olvasható a Bessenyei közösségi oldalán, szerinte a hirdetés az utóbbi évek legmegdöbbentőbb megnyilvánulása.

„Gyerekprogramokat reklámozó hirdetésbe nem rakunk politikai kampányt. Bárkinek is volt ehhez köze, érdemes lenne villámgyorsan távoznia pozíciójából”

– írta.

Varga Anikó, a művelődési központ vezetője úgy reagált, a Bessenyei mindig politikamentes rendezvényeket szervezett és a jövőben is így jár el, „az eredeti BFMK által tervezett gyermeknapi plakátra felvezetett új információk egy részétől elhatárolódik és felelősséget nem vállal.”

Érdeklődtünk az önkormányzat sajtószolgálatánál is, ki adott utasítást, hogy az Ígéretfigyelő felkerüljön a plakátra.

„Senki nem utasított senkit. Az ígéretfigyelő linkje és egy rossz QR-kód a gyermeknapi plakáton egy kreatív, ami tévedésből került fel a BFMK Facebook oldalára. Annak nagyon örülünk, hogy a gyermeknapi rendezvény sikere nem ezen a tévedésen múlt”

– áll a válaszban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában