ajánlott kiönteni a víztározó edényeket is

2021.06.08. 12:18

Szúnyogirtás lesz ma Csongrádon

Június 8-án, napnyugta után szúnyoggyérítést végeznek Csongrád és Csongrád-Bokros területén – olvasható Csongrád város közösségi oldalán.

delmagyar.hu

20200716 Vácrátót dr. Soltész Zoltán biológus, a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpontjának kutatója. fotó: Czerkl Gábor (CZ) Bors

Fotó: Illusztráció: Czerkl Gábor/ MW

A Deltasect 1,2 ULV készítményt használják az irtáshoz, amely emberre és melegvérű állatokra nem veszélyes, a méheket azonban el kell zárni ebben az időszakban.

A Városellátó Intézmény felhívta a figyelmet arra is , hogy a látási viszonyok a füstköd miatt csökkenhetnek. Mindezek mellett a lakosságnak azt javasolják, a szabadban tárolt használati tárgyakat gyűjtsék össze erre az időre, valamint csukják be az ablakokat.

Rossz idő esetén másnapra halasztják az akciót.

A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlanok körülötti, szabadban tárolt vízgyűjtő edényeket öntsék ki, hiszen ezekben nagyon gyorsan kifejlődnek a lárvák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában