Hódmezővásárhely

2021.06.03. 17:01

Tovább dagad a gyermeknapi plakátbotrány – az önkormányzat szerint tévedés volt

A vasárnapi, Bessenyei Ferenc Művelődési Központ (BFMK) által szervezett hódmezővásárhelyi gyermeknap plakátjára politikai hirdetés került, írtuk meg kedden megjelent lapszámunkban. Azóta megtudtunk újabb információkat is.

Kovács Erika

A plakát jobb szélén virított a politikai hirdetés. Fotó: DM

Az ugrálóvár, az arcfestés, a trambulin, a mesekert, a legókiállítás hirdetése mellett egy politikai oldalra, az igeretfigyelo.hu-ra irányította a figyelmet a plakát. „Városunk fejlődését, az elért eredményeket immár az igeretfigyelo.hu oldalon is nyomon követheti!” – állt a plakáton egy QR-kód mellett.

Szemet szúrt sokaknak a politikai hirdetés

A politikai hirdetés sokaknak szemet szúrt. Többek között Dombi-Kiss Lászlónak, a Jobbik hódmezővásárhelyi elnökének is, aki a gyermeknapot szervező Bessenyei Ferenc Művelődési Központ közösségi oldalán egy hozzászólásban írta meg a véleményét, hogy számára sok az Ígéretfigyelő a plakáton.

A plakát jobb szélén virított a politikai hirdetés.
Fotó: DM

A művelődési ház elhatárolódott a plakáttól

Herczeg Sándor politológus pe­­dig azt hangsúlyozta egy másik hozzászólásban, hogy a gyerekeknek szóló hirdetésbe nem lehet politikai kampányt helyezni, sem más ilyen irányú üzenetet.

Véleménye szerint bárkinek is volt ehhez köze, villámgyorsan távoznia kellene a pozíciójából.

Varga Anikó, a BFMK vezetője elhatárolódott az eredeti, a művelődési ház által tervezett gyermeknapi plakátra került új információtól.

A hódmezővásárhelyi ön­kormányzat pedig megkeresésünkre azt válaszolta, senki nem utasított senkit, hogy a plakátra kerüljön a link. „Az Ígéretfigyelő és egy rossz QR-­kód a gyermeknapi plakáton egy kreatív, ami tévedésből ke­­rült fel a BFMK Facebook-oldalára.”

Feltételezik, hogy nem tévedés volt

Erre reagált Varga Anikó, a mű­velődési ház vezetője. Mint írta, a plakát a helyi hirdetőújságban is megjelent, méghozzá az önkormányzat megrendelésére.

„Feltételezem, az nem té­­vedésből került bele, hiszen a reklámújság munkatársai csakis azokat az információkat helyezik el egy hirdetésben, amelyeket a megrendelő kíván és kér. Az intézményünk eredeti gyermeknapi program plakátja május 26-án került ki a BFMK közösségi oldalára! Ezt követően a sajtóreferens asszony má­­jus 27-én telefonon kérte el a plakátunk szerkeszthető változatát, amelyet informatikusunk el is küldött számára. Május 27-én 12.51 perckor kaptam meg a reklámújságba szánt hirdetést és a plakátot, amelyet azért küldtek el számomra is, hogy helyezzem ki az intézmény oldalára. A jövőben az ilyen helyzetek elkerülése érdekében, és azt figyelembe véve, hogy az intézményünk szellemi terméke az adott rendezvényhez kapcsolódó plakát, nem fogom szerkeszthető formában megküldeni senkinek sem” – áll a lapunk munkatársához eljuttatott levélben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában