kecskéstelepi diákok remekeltek

2021.07.01. 16:07

1000 csapatból állhattak a dobogóra a szegediek

A kecskéstelepi diákok nem először hoztak dicsőséget iskolájuknak, a közelmúltban egy rangos pénzügyi versenyen szerepeltek. Megérte versenyezni, hiszen a gyerekek teljesítményükért hordozható hangfalat és „mozaWeb Prémium Diák”-előfizetést kaptak, míg a Fekete István Általános Iskola pénzjutalomban részesült.

Tóth A. Péter

A Pénzrablók és a Bankrablók számára is élvezetesek voltak az online feladatok. Fotó: Török János

Fotó: Török János

A K&H Vigyázz, kész, pénz! elnevezésű pénzügyi vetélkedőjének országos döntőjében a szegedi gyerekek kiválóan szerepeltek. A 7–8. osztályosok közül a Pénzrablók 2. helyet, az 5–6. osztályosok közül pedig a Bankrablók 3. helyezést hozott a Szegedi Fekete István Általános Iskolának.

Örömmel készültek és versenyeztek

A Vigyázz KP app nevű applikáción videók és feladatok segítségével lehetett készülni a versenyre. A népszerű verseny 1. fordulós feladatát kitöltve régiónként a legjobb 5 csapat mehetett tovább. A régiós középdöntőben szereplő 5 csapatból pedig csak a legjobb jutott az országos döntőbe, ahol így összesen 8 csapat vett részt.

– Négy korosztály számára hirdették meg a versenyt, korosztályonként 3–5 fős csapatok jelentkezhettek. A felkészülés a digitális oktatás ideje alatt Meet videóhívásban, előtte és utána pedig az iskolában, rendszerint délután zajlott. A felkészülés jó hangulatban telt, szívesen jöttek a gyerekek – mesélte lapunknak Bezdán-Gauder Graciella felkészítő tanár.

A Pénzrablók és a Bankrablók számára is élvezetesek voltak az online feladatok.
Fotó: Török János

Izgalmas feladatokat kaptak

– Versenyzőink az életkori sajátosságaiknak megfelelő feladványokat kaptak. Szófelhő, igaz-hamis fogalom meghatározás, sorba rendezés, számításos feladatok és puzzle is szerepelt a felületen. A költségvetés, hitelek, befektetések, online vásárlás, netbank, megtakarítások, pénztörténet és pénzügyi terv készítésére is egy-egy óra állt a csapatok rendelkezésére – mesélte a felkészítő tanár.

A Pénzrablók csapatát Ábrahám Boglárka, Fodor Emma, Haász Anna tanulók alkották, a „szegedi bankrablók” pedig Farkas Noémi, Molnár Emma, Régner Márk, Tóth Tamara voltak. Haász Annának a szófelhős, fogalompárosító és a kifejtős feladatok tetszettek a legjobban. Úgy érzi, a jó csapatmunkának köszönhetően tudtak gyorsan haladni a feladatokkal. Tóth Tamarának a szöveges feladatok tetszettek, Molnár Emma pedig azt élvezte, hogy a feladatok többsége nemcsak érdekes, hanem elgondolkodtató is volt. Farkas Noémi szerint a nehéz feladványokat a jó felkészülésnek köszönhetően könnyedén tudták megoldani. Régner Márk pedig elmondta, hogy nagyon szeret csapatban dolgozni.

Új ismeretekkel gazdagodtak

– Rengeteg új dolgot tudhattunk meg a pénz világáról. Számomra mindegyik feladatban volt valami érdekes és gondolkodtató. Ilyen jó eredményre számítottam, és szívesen indulok jövőre is a versenyen – fogalmazott Ábrahám Boglárka.

– Nekem az egész verseny tetszett – vette át a szót Fodor Emma –, a legjobban a szófelhős, illetve kirakós-feleletválasztós feladványokat éveztem. A számolásos feladatok is jók voltak, viszont csak akkor, ha „egyszerűbb” számolásokból álltak. Az egész versenyből nagyon sokat tanultam a pénzügyi világról. A csapatmunka is jól ment, úgyhogy a pénz világának megismerése mellett a csapatépítést és a gyors feladatmegoldást is gyakorolhattuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában