Csongrád

2021.07.07. 18:22

Esélyt kaptak a rászoruló ifjak

M. A.

Munkatársunktól

Programok a csongrádi Tisza menti virágzás nevû projektben.

Fotó: Szólik-Szalkai Beáta

Lezárult a „Tisza-menti virágzás” elnevezésű projekt, amelynek célja a településméretekből adódó társadalmi hátrányok csökkentése és a minőségi köz­szolgáltatásokhoz való hozzá­férés javítása volt. Emellett tá­mogatta a hátrányos helyzetű gyerekek közneveléshez és felsőoktatáshoz való hozzáférését is az iskolán kívüli programok megvalósításával.

Kállainé Fodor Mariann projektmenedzsertől megtudtuk, a hároméves projekt közel 420 millió forintból valósult meg. Csongrád városa konzorciumvezetőként, mellette Csanyte­lek, Tömörkény, Felgyő, Tiszasas és a roma nemzetiségi ön­­kormányzat, a Bölcső Nagycsaládosok Egyesülete, a csongrádi óvodák igazgatósága, a Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi Intézmény és a Piroskavárosi Szociális, Család- és Gyermekjóléti Intézmény partnerként vett részt a projektben.

Programok a csongrádi Tisza menti virágzás nevû projektben.
Fotó: Szólik-Szalkai Beáta

– A célunk a hátrányos helyzet kiegyenlítése és a hozzáférés biztosítása volt a minőségi közszolgáltatáshoz – összegezte.

A projekt keretében játszó-­tanulóház indult el, szerveztek családi kirándulásokat, öko­­napokat és nyári táborokat is, valamint egy ösztöndíjrendszert is kialakítottak.

A humán szolgáltatásban dolgozók képzésére is figyelmet fordítottak, számukra egy ösztöndíjprogramot indítottak el, illetve szakmai műhelyeket, konferenciákat szerveztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában