Új kutakat fúrnak a fürdőben

2021.07.20. 10:35

Halad a Hagymatikum bővítése, többek között családi és élményzónát is építenek

Egy hónapja indult el a makói Hagymatikum bővítése. A munka jól halad, közben a fürdő működik, és vendégei olyan létszámban látogatják, mint az eddigi legjobb szezonban. A tízmilliárd forintos beruházás hosszú időre meghatározza a város gazdaságának fejlődését.

Szabó Imre

Még 15 hónapig dolgoznak a munkagépek a Hagymatikum vendégek elől elzárt területén. Fotó: Szabó Imre

Jelenleg is jó ütemben zajlanak a makói Hagymatikum fürdő bővítését célzó munkálatok a város központjában. Megírtuk, a 9,2 milliárdos beruházás kivitelezésére a székesfehérvári székhelyű Fehérép Kft. kapott megbízást. Az építkezés miatt a környék forgalmi és parkolási rendjét át kellett alakítani, de úgy tűnik, ezt sikerült megoldani, eddig ugyanis nem kaptunk panaszt a közlekedőktől. A munka várhatóan 16 hónapig tart majd.

Újabb lehetőségek

A beruházás kormánybiztosa, egyben a térség országgyűlési képviselője, Lázár János a Magyar Távirati Irodának nyilatkozva a napokban azt mondta, bár úgy tűnik, a fejlesztés csak az idegenforgalmat érinti, a fürdő bővítése minden makói ember életét jobbá fogja tenni.

A következő száz évben nem lehet kérdés, hogy Makó jövője a turizmusról, a vendéglátásról szól. A vá­­ros a térség, sőt az ország egyik meghatározó idegenforgalmi célpontjává válik.

– Amikor a fürdő elkezdett épülni, öt szálláshely volt a városban, ma 77 vállalkozás foglalkozik szállás­adással, vendéglátással. Ez a fejlesztés pedig ezeket a kapacitásokat tovább emeli, újabb lehetőségeket biztosít a helyi vállalkozásoknak, ami munkahelyeket teremt és növeli a város adóbevételeit, ami által a városi szolgáltatások színvonala is emelkedik

– mondta.

Makovecz álma

A Makovecz Imre elképzelései és a Makona Tervező Iroda tervei alapján elkészülő beruházás megduplázza a mai fürdő kapacitását. A több mint 3200 négyzetméteres alapterületen megvalósuló fejlesztés során családi és élményzóna, három fedett csúszdával ellátott csúszdatorony, valamint napozóteraszos, nyári öltöző épül, és kialakítanak egy 220 négyzetméteres külső termálmedencét. Egy hi­­deg és egy meleg vizes kúttal bővítik a fürdő vízbázisát is – tu­­datta a kormánybiztos.

Még 15 hónapig dolgoznak a munkagépek a Hagymatikum vendégek elől elzárt területén. Fotó: Szabó Imre

Ez utóbbiakról Farkas Éva Erzsébet a helyi televízióban nyilatkozva azt mondta, hogy a kisebb kút fúrása napi 24 órás munkával várhatóan egy hónapig fog tartani, a nagyobbiké kettőig. A beruházáshoz kapcsolódva a kormány a fürdő környezetének fejlesztésére további több mint egymilliárd forint támogatást biztosít. Ez a pénz már megérkezett az önkormányzat számlájára.

A vendégek is jönnek

Közben a Hagymatikum üzemel. A fürdő divízióvezetője, Lajtosné Papp Noémi lapunknak a hétvégi, nagy sikert aratott fürdőfesztivál apropóján azt mondta, örömmel látják, hogy a vendégek visszatértek. A külföldiek is először Szerbiá­ból, de most már Romániából is.

– Július elejétől, amikor tel­­jesen feloldották a korlátozásokat, újra élettel telt meg a Hagymatikum, és az érdeklődés azóta sem csökkent

– jellemezte a helyzetet. Hozzátette, a makói fürdőnek 2019 volt a legerősebb éve eddig, és e hónapban már olyanok a látogatói létszámok, mint akkoriban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában