Helyi közélet

2021.07.13. 18:39

Kerékpárutakat terveztet a megye

I. P.

Fotó: Kuklis István

– A megyei önkormányzatnak szívügye, hogy a következő években minél több kerékpárút épüljön nálunk a biztonságos közlekedést szolgálva. Ezért több tervezésére írtunk ki közbeszerzést – közölte Gémes László, a Csongrád-Csanád Me­­gyei Közgyűlés elnöke. A térségi jelentőségű kerékpárutak tervezése – Csongrád-Csanád megye című projektben közbeszerzést a jelenlegi első szakaszban hat bicikliút tervezésére írtak ki.

Ezek a következők:

Mindszent–Szegvár–Szentes 15,8 kilométer, Zsombó–Szatymaz 4,8 kilométer, Forráskút–Üllés 4,5 kilométer, Szatymaz–Sándorfalva 2,9 kilométer, Földeák–Makó 9 kilométer és Makó–Maros-part 5,9 kilométer

– sorolta az elnök. Ezek kivitelezése, az útépítés pedig már 2022 második felében elkezdődhet – tette még hozzá.

A második etapban történhet meg a 3,1 kilométeres öttömösi, a 2,2 kilométeres Bordány és Zsombó közötti, a 4,5 kilométeres Ülléstől a Bács-Kiskun megyei határig vezető, a 2,7 kilométeres Baks és a köz­­séghez tartozó Máriatelep közötti, továbbá a 4,8 kilométeres Tömörkény és Csanytelek közötti kerékpárút, valamint a Felgyőt, Baksot, Csanyteleket és Ópusztaszert összekötő 20,5 kilométeres rész megterveztetése.

– Amennyiben marad még pénzünk, a Csongrádot és a Bé­­kés megyei határt összekötő 1,8 kilométeres, a szatymazi 3,5 kilométeres kerékpárút megtervezésére is kiírunk közbeszerzést, és még idetartozik a Szentestől a derekegyházi elágazásig tartó 3,2 kilométeres és a derekegyházi elágazástól a Mihási útig vezető szintén 3,2 kilométeres rész – mondta el a Délmagyarországnak Gémes László.

– A Szeged–Sándorfalva–Dóc–Ópusztaszer bicikliút a nyár végéig biztosan elkészül, és akkortól hivatalosan is használhatják a kerekesek – mondta el még érdeklődésünkre az elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában