Mártély

2021.07.20. 10:24

Összefogással épül a pihenőhely

A csúcsi városrészben a kompátkelő felé vezető út melletti artézi kút szomorú emléket őriz.

Munkatársunktól

A kőművesmunkát Szabó Krisztián és fia, Gergő vállalta. Fotó: Mindszenti Városvédő és Szépítő Egyesület

Szabó Imre Gábor régóta tervezte felújítását, elképzeléseit rajzok őrizték. Sajnos a tervek megvalósítását már nem érhette meg a tavaly 36 éves korában elhunyt fiatalember. Emléke előtt tisztelegve testvére, Szabó Krisztián és fia, Gergő vállalta a kőművesmunkát.

A Mindszenti Városvédő és Szépítő Egyesület fedezte az anyagköltséget, mások a tudásu­kat, munkájukat ajánlották, ma­­rosi homokot, csempét, kávét vittek a helyszínre.

A kőművesmunkát Szabó Krisztián és fia, Gergő vállalta. Fotó: Mindszenti Városvédő és Szépítő Egyesület

Most különleges pihenőhely készül Nagyrévnél, szemben a Nepomuki Szent János-szoborral és a révházzal. A helyi civil szervezet eredetileg a vezetékes kút felújítását tervezte, techni­kai akadályok miatt végül pi­henőhelyet alakítottak ki, felhasználva Szabó Imre terveit. A kőművesmunkát ismét Szabó Krisztián és fia, Gergő vállalták, Farkas Zoltán a földet szállíttatta a parkosításhoz, a Mindszenti Révátkelő az áramot adta a munkálatokhoz.

Torma József és Tóth Imre a dekorációkat ké­szítik. Tóth Imréné Pancsi, a vá­­rosvédők vezetője elmondta, a munka nincs még teljesen kész, amint megszilárdult a falazóanyag, folytatják

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában