Pályázati forrásokból tovább építkeznek a településen

2021.07.09. 13:27

Pergolás urnafalat építenek

Tóth A. Péter

Fotó: Tóth A. Péter

Hamarosan öt utca, több járdaszakasz és egy sportöltöző újul meg az újabb, sikeres pályázatoknak köszönhetően. A temetőben tovább építkeznek, megszépül a kerítés és egy urnafalat is készítenek.

– A Munkás, az Árpád, a Pe­tőfi, a Rozmaring és a Kisgazda utcát is aszfaltozni fogjuk. A kö­­vetkező pályázati ciklusban reményeink szerint a falu összes utcája aszfaltburkolatot kap – mondta lapunknak Szirbik Imre polgármester. Hozzátette, ebben az ütemben negyvenmilliót tudnak az utakra költeni az újabb sikeres pályázat segítségével. Szintén pályázat keretében, 20 millióból építik meg a Nagyszentmiklósi utcai körforgalomtól az új piacig mindkét oldalon a térköves járdát.

A kiszombori temető Vályogos-tó felőli bejáratánál egy pergolás urnafalat építenek. Ennek építésével szépen haladnak a szakemberek, erre korábban 5 millió forintot nyert az önkormányzat.

– Negyvennégy sírhelyet foglal magába az oszlopos építmény. A 11 oszlop mindegyikébe négy urnát lehet el­­helyezni, az oszlopok közé futónövényeket telepítenek. Az íves oszlopsorhoz kapcsolódik majd egy pergola, amire a dísznövényeket felfuttatják – sorolta Szirbik Imre.

Korábban írtunk róla, hogy a Rónay sírkertet 250 millióból az állam újítja fel. A patinás épületeket és a hófehér stációkat bepucolták, jelenleg a parkosí­tást végzik a területen. Július kö­­zepén lesz a műszaki átadás, és augusztus 20-ára tervezik az ünnepséget, amelyen az értékes épületegyüttest bemutathatják a nagyközönségnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában