Helyi közélet

2021.08.26. 13:25

A közösségi tetteket díjazták Mindszenten

Civil szervezetek, közösségek, települési képviselők, lényegében bárki megnevezheti jelöltjeit a mindszenti önkormányzat által adományozható díjakra.

T. Sz.

Akik sokat tettek Mindszentért. Fotó: Mindszent Város Önkormányzata

Fotó: Mindszent Város Önkormányzata

A felhívásra érkező méltatások és indoklások alapján végső lépésként a testület választja ki a kitüntetettek sorát. Idén az augusztus 20-i programsorozat nyitányaként adták át az emlékérmeket mindazoknak, akik kiemelkedően sokat tettek városukért.

Akik sokat tettek Mindszentért.
Fotó: Mindszent Város Önkormányzata

A Keller Lajos Művelődési Központban Zsótér Károly polgármester ünnepi köszöntőjében úgy fogalmazott: egy jó társ, egy jó polgártárs tisztelettel, becsülettel, kitartással, felelős gondolkodással tesz a közösség érdekében.

Idén Mindszent Város Ifjúsági Díját Tóth Levente és Vigh Martin, a Mindszent Sportjáért kitüntetést Nagy Péter, a Dr. Barátosi Finta Dezső kiemelkedő közszolgálatért kitüntetés Kissné Tábit Mária vehette át. Mindszent Város Tiszteletbeli Polgára címet Balasi Barnabásnak adományozta a város. A Mindszent Közéletéért Emlékérmet Csatlós Lajosnak ítélték, ugyanezzel a díjjal ismerték el korábban többek között Korom Ferenc a város kulturális életének fejlődéséért tett tevékenységét. Megkapta már dr. Ávéd János ügyvezető főorvos, az Alkony Népdalkör, Tóth Pálné, tavaly pedig Gál Mihály vehette át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában