Hódmezővásárhely

2021.08.05. 12:14

A tabáni károsultak még mindig hiába várnak a pénzükre

Több mint egy hónapja történt Hódmezővásárhely tabáni városrészében az a trafómeghibásodás, aminek következtében 100 feletti ingatlanban mentek tönkre az elektronikai berendezések. Vannak, akiket milliós kár ért. A lakosok még mindig várnak a berendezéseik javítási költségeire, illetve az új eszközök árának megtérítésére, a szolgáltató az érintettek türelmét kéri.

Munkatársunktól

Forrás: DM

– Az MVM a hétre ígérte az el­­sők között beérkezett számlák rendezését. Egyelőre azonban még nem kapott senki kártérítést

– tudtuk meg Lőkösné Nagy Saroltától, Vásárhely ta­­báni városrészének önkormányzati képviselőjétől.

Mint megírtuk, a lakosok el­­mondása szerint július 2-án hajnali 4 óra körül történhetett a hiba a trafóházban. Az üzemzavar elhárítása fél 8 után kezdődött. A túláram miatt több mint 100 otthonban mentek tönkre kisebb-nagyobb értékű elektronikai berendezések. Sok helyen a hűtőt, a klímát, a kazánt is tönkretette a műszaki hiba.

A kenyérpirítótól a csengőig, számítógéptől a televízióig szé­les a palettája a meghibásodott készülékeknek. De tudunk olyan lakosról is, akinek a napelemrendszere károsodott.

Az MVM Démász Áramhálózati Kft. azt ígérte, a kárigényeket soron kívül kezelik. Az eset után azt a tájékoztatást adta ki a társaság, hogy meghibásodott egyik trafójuk és feszültségingadozást okozott mintegy 100 ügyfélnél.

Hangsúlyozták, hogy szerelőik haladéktalanul megkezdték a hiba feltárását és a javítást és körültekintően megvizsgálták az érintett hálózati szakaszt. Az átmeneti üzemzavar a háztartásokban használt elektromos berendezéseket is érinthette, ezért az ebből fakadó panaszokat, esetleges kárigényt az MVM Démász Áramhálózati Kft. soron kívül kezeli. A társaság az érintettek türelmét kéri.

– A károsult lakosoknak létrehoztunk a közösségi felületen egy csoportot, ott tartjuk a kapcsolatot. Augusztus 4-ig senki nem látta viszont a számláján a kára ellentételezését. Sőt, semmilyen tájékoztatást sem kaptak. A tabániak nagyon türelmesek, de mindennek van határa

– mondta lapunknak az önkormányzati képviselő.

A tabáni túláram ügyében időközben az önkormányzat feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában