elsősorban a nézőket látják el

2021.08.01. 10:37

Forma-1: a szegedi mentők már készenlétben

Bár csak 15 órától csap össze egymással az F1-es mezőny a Hungaroringen, a szegedi mentők már készenlétben vannak reggel 6 óra óta a boxutcával szemben.

Kiss Anna

Forrás: OMSZ

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai a Gold Tribünnél állomásoznak, így ha valakinek egészségügyi problémája van a nézőtéren, akkor tőlük is tud segítséget kérni.

A Magyar Nagydíj nézőinek és versenyzőinek egészségére a szegedi életmentők is ügyelnek. Fotó: OMSZ

Az életmentők elsősorban a nézőket látják el, de szükség esetén a pálya körüli baleseteknél is beavatkoznak. A Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) saját orvoscsapata van, velük működik együtt az Országos Mentőszolgálat, ha valamelyik versenyzőt baleset éri.

Ehhez össze kellett hangolni a nemzetközi súlyos sérült ellátási irányelvet a szövetség elveivel. Az OMSZ szakemberei azonban évről-évre dicséretet kapnak azon a Magyar Nagydíjat megelőző tesztvizsgán, amelyen a speciális mentőellátás szakszerűségét, a csapatmunka gördülékenységét és a gyorsaságot mérik a FIA illetékesei.

Egyébként a szegedi mentők nemcsak ma, hanem a pénteki szabadedzésen és a szombati időmérőn is jelen voltak, hogy óvják a nézők és a versenyzők épségét és egészségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában