Nem első eset

2021.08.06. 14:32

Kéregető zaklatja a makóikat

Kéregető zaklatta a makói piac bejáratánál az embereket a napokban. Az eset valószínűleg egyedi lehetett, mert a rendőrség mostanában nem kapott bejelentést hasonló esetről.

Munkatársunktól

20210423 Budapest Kéregető férfi fotó: Baranyai Attila City Magazni/Hírnyolc

Forrás: Illusztráció

Fotó: Baranyai Attila

– Egy szemüveges, vékony fiatalember igyekezett megszólítani a piac bejáratánál közlekedőket, a kezében barna kávéspohárral – mondta egy névtelenséget kérő olvasónk a vasárnap történtekkel kapcsolatban. Elmondása szerint a fiatal férfi nem volt erőszakos, inkább csak tolakodó. Egy férfi azzal a feltétellel adott neki némi aprót, ha segít a kerékpárját megpakolni, de egy idősebb asszonyt is sikerült rábeszélnie, hogy nyissa meg a pénztárcáját. Olvasónk a kéregetővel korábban sem itt, sem máshol nem találkozott Makón.

A probléma nem új keletű Makón, a korábbi években is beszámoltunk hasonló zaklatásokról.

Előfordult, hogy a posta utcájában, máskor az egyik nagyáruház környékén bukkantak fel ilyen emberek. A legnagyobb felháborodást az az eset keltette, amiből pár éve a legnagyobb közösségi oldalon hosszas vita is kerekedett: akkor

egy idősebb asszony egy kislányt vett rá a kéregetésre, de amikor a gyereket valaki étellel kínálta, azt visszautasította.

Szerencsére tömeges, gyakori jelenségről nincs szó, talán éppen ezért is kelt feltűnést, amikor mégis előfordul.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya lapunkat az első ilyen esetek kapcsán úgy tájékoztatta, aki közterületen vagy nyilvános helyen úgy koldul, hogy a járókelőket leszólítja, szabálysértést követ el. Az is, aki házról házra, lakásról lakásra járva kéreget, és az is, aki gyermek társaságában koldul. Most ismét érdeklődtünk, ezúttal arról, kaptak-e az utóbbi időben bejelentést ilyen esetekről, illetve kellett-e intézkedniük a rendőröknek. Azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában