Szeged

2021.08.11. 08:16

Közösségi tér lesz a Belvedere épületében

Átalakítják Szegeden a Belvedere-palota épületét, a beruházó a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat, amely olyan Helyi Akciócsoport (HACS) tagja a városi Leader programon belül, amelyik a közösségi terek fejlesztését, kialakítását is szorgalmazza.

Munkatársunktól

Közösségi teret alakítanak ki a Belvedere-palotában.

Fotó: Kuklis István

Ilyenre pályáztak a Belvedere-t érintően – tudtuk meg Gémes Lászlótól, a megyei közgyűlés elnökétől. A járulékos kiadásokat is tartalmazó teljes pályázati költségvetés 90 millió forint.

– A műemlék palotaépület-emeletén alakítunk ki multifunkcionális termet a kiszolgáló helyiségekkel együtt, amelyet majd civil szervezetek is használhatnak. A közbeszerzést kiírtuk, szeretnénk, ha a kivitelezés még idén ősszel elkezdődne, télre befejeződne, és tavasszal már működhetne a közösségi tér – mondta az elnök.

Közösségi teret alakítanak ki a Belvedere-palotában.
Fotó: Kuklis István

A megyei közgyűlést a munkálatok annyiban érintik, hogy áthelyezik az elnöki kabinet bejáratát.

A közbeszerzésből kiderül, hogy elbontják az öntött gipszkazettás álmennyezetet, a fal- és pillérburkolatot, illetve a jelenlegi beépített bútorokat. Cserélik a padlóburkolatot is, és új válaszfalakat alakítanak ki. A gépészeti berendezések többségét a bordás, kazettás álmennyezet feletti térben helyezik majd el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában