Ferencszállás

2021.08.27. 12:16

Nem lesz sötét a sírkertben

Ferencszálláson két temető ta­lálható: az úgynevezett öreg te­­mető, ahová 1970-ig temettek, 1971-től pedig az új temetőt használják. Az önkormányzat folyamatosan nagy gondot fordít mindkettő karbantartására – tudtuk meg Jani János polgármestertől.

Szabó Imre

Fotó: Jani János

Az elmúlt időszakban új parkolót és biciklitárolót alakítottak ki, az 50 éves járdalapokat gyönyörű vörös térkőre cserélték, felújították és kibővítették az urnafalat, a ravatalozóba új drapéria került, illetve hangulatában is illeszkedő ajtót szereltek fel. A virágok és koszorúk védelmében pedig kamerarendszert építettek ki.

Évről évre gondot jelentett azonban, különösen halottak napja környékén, hogy sötétben kellett lakosoknak botorkálni a sírok között, ugyanis nem volt semmilyen közvilágí­tás kiépítve.

– Alkalmi reflekto­rokkal igyekeztünk pótolni a fényt, de ez természetesen sem hatékony sem fenntartha­­tó nem volt. Ennek pótlására adtunk be pályázatot a Magyar Falu program keretében meghirdetett Temetői infrastruktúra fejlesztése című kiírásra, aminek eredményeként közel 5 millió forintot nyertünk – tudatta a falu első embere. Ebből a pénzből lesz most te­­metői közvilágítás. A munká­latok már el is kezdődtek, je­­lenleg a kábelek föld alatti fektetése folyik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában