Helyi közélet

2021.08.20. 17:30

Polgárőr község lett Nagymágocs

Polgárőr község kitüntető címet adományozott Nagymágocsnak az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége a település és lakossága biztonságát szolgáló polgárőrség támogatásáért.

Kovács Erika

Tavaly ősszel készült el a polgárőrbázis, amit az elismerés jeléül adtak át a civileknek. Fotó: Kovács Erika

– A kitüntető címet a Nagymá­gocsi Polgárőr Egyesület el­­nö­­kével, Párkány Györggyel vehettük át Mórahalmon az Országos Polgárőr Napon

– mondta Szebellédi Endre, Nagy­­mágocs polgármestere.

– Hatalmas megtiszteltetés ez településünknek. Mindenekelőtt azonban köszönet és tisztelet jár minden nagymágocsi polgárőrnek, akik szabad­idejüket áldozva, önként látják el a polgárőri feladatokat, amelyek kiterjednek a szociális ellátások segítésére is

– említette meg Szebellédi Endre.

Nagymágocson mintegy 30 polgárőr tevékenykedik. Az idő­­sebbek mellett fiatalok is szép számmal csatlakoztak a civil szervezethez.

Tavaly ősszel készült el a polgárőrbázis, amit az elismerés jeléül adtak át a civileknek. Fotó: Kovács Erika

– A polgárőrök fontos szerepet töltenek be Nagymágocson. A jogszabály adta lehetőségeken belül kiveszik részüket a közbiztonság védelméből, rendszeresen járőröznek a rendőrséggel. Figyelnek a rendre és a nyugalomra, legyen szó akár házalókról, vagy más gyanús tevékenységről. Besurranók, illegális la­­kásfoglalók lebuktatásában is aktívan közreműködtek. Emellett szociális jellegű tevékenységet is végeznek. Számíthatunk rájuk akár a legnagyobb hőségben, vagy hidegben, végigjárják a tanyán élő lakosságot, és amiben kell, segítenek. Nemegyszer előfordult, hogy még fát is aprítottak az időseknek. A pandémia idején is kivették a részüket a feladatokból. Például a szabályok betartását is figyelemmel kísérték a település közterületein – so­­rolta a polgármester.

Az önkormányzat tavaly ősszel, a napközi konyha és az óvoda közelségében, egy használaton kívüli épületben polgárőrbázist alakított ki számukra.

– Ezzel is szerettük volna el­­ismerni a polgárőrök munkáját. Emellett amiben tudunk, ugyancsak segítünk, csakúgy, mint több helyi vállalkozás is. A lakosság körében is nagy a szervezet elfogadottsága. Nagymágocs Nagyközség Önkormányzat képviselő-testülete ne­vében köszönöm a Nagymágocsi Polgárőr Egyesület munkáját, amely nagymértékben hozzájárul településünk élhetőségéhez és biztonságához – emelte ki a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában