Napszínes

2021.08.16. 16:40

Szó szerint bárhol feltűnhet egy búvár

Ahogy turisták, búvárok is bárhol feltűnhetnek – ez a nyaralás alatt derült ki, pedig nem is víz mellett töltöttük.

Farkas Judit

Búvárok bárhol felbukkanhatnak – de főleg mély tavak vagy művészek közelében. Páhi Péter munkáját Móron láttuk. Fotó: Farkas Judit

Egy dunántúli kisvárosban, Móron sétáltunk a parkban, a város a Vértes és a Bakony között fekszik. A Vértesben találni 40-50 méter mély bányatavakat, amelyek elhagyott külszíni fejtések helyén keletkeztek, ezekben gyakorolnak is búvárok. Csak nem olyanok, amilyenbe mi botlottunk a város központjában. Tó mondjuk ott is van, de legfeljebb térdig érhet, a békaembert viszont egy száraz vízelvezető árokban láttuk.

Búvárok bárhol felbukkanhatnak – de főleg mély tavak vagy művészek közelében. Páhi Péter munkáját Móron láttuk. Fotó: Farkas Judit

Egy csatornából bukkant fel – közelebbről megnézve a betonkarima is csak díszlet. A test drótból van, a fej ránézésre valaminek a fém alkatrészéből, valamint egy szintén fém tálból. Az újrahasznosított búvárszobor, mint kiderült, a Public Art művészeti fesztiválon készült, aminek keretében köztéri alkotások születnek az arra járók szeme előtt – ezeket aztán jó ideig lehet nézegetni a parkban. Páhi Péter munkája – egy kábelszobrával találkozhatunk 2020 óta Balatonalmádin is.

Szóval a drótbúvár volt a nyaralás egyik nagy meglepetése. Annál nagyobbat már csak akkor csodálkoztunk, amikor rájöttünk, hogy a Gaja-völgyben valaki letörte és áthelyezte a Sobri Jóska barlangjához vezető táblát, így hiába keressük a bakonyi betyár egykori búvóhelyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában