Fejlesztés

2021.09.18. 17:30

A határátkelőig felújítják a tiszaszigeti kerékpárutat

A tervek szerint október végén újra birtokba vehetik a biciklisek a Tiszaszigetet és a határátkelőhelyet összekötő, jelenleg felújítás alatt lévő kerékpárutat. A Mélypont emlékhelyhez is vezető bicikliút legrosszabb állapotú részeire teljesen új alap és aszfaltréteg kerül.

Varga Lilla

Az építéskor esett sok csapadék és az azóta eltelt idő sem tett jót a kerékpárút állapotának – tudtuk meg Ferenczi Ferenctől, Tiszasziget polgármesterétől. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Tíz évvel ezelőtt épült az a bicikliút, amely összeköti Tiszaszigetet a Szerbia felé vezető határátkelőhellyel. Az akkori építkezés friss töltésének nem kedvezett a csapadékos időjárás, ezért az út töltése megcsúszott az évek során – nyilatkozta lapunknak Ferenczi Ferenc, a település polgármestere. Mint fogalmazott, ennek következtében a kerékpárút több helyen is megrepedt.

Égetően sürgős volt a javítás

– A természet ereje tovább rontotta az út minőségét, amely így a kerékpárosok számára sok bosszúságot okozott – mondta. A polgármester hozzátette, hogy a Magyar Falu program fejlesztési keretére a 2020-as esztendőben több pályázatot is benyújtottak. Ezek közül az egyik legfontosabb projektjük a határig húzódó kerékpárút felújítását előirányzó beruházás volt. A pályázat első körben nem nyert támogatást. A polgármester kiemelte, Bartók Csabától, a Fidesz választókerületi elnökétől kért segítséget, mivel égetően sürgős volt a rossz állapotban lévő útszakaszok mielőbbi felújítása. A politikus közbenjárásának kö­­szönhetően elindulhatott a projekt. Ferenczi Ferenc hangsúlyozta, hogy 100 százalékos állami támogatást kaptak a rekonstrukciós munkálatokra.

Az építéskor esett sok csapadék és az azóta eltelt idő sem tett jót a kerékpárút állapotának – tudtuk meg Ferenczi Ferenctől, Tiszasziget polgármesterétől.
Fotó: Frank Yvette

Már csak aszfaltoznak, októberre elkészül

Az alapozás elkészült, utolsó fázisként az aszfaltozás maradt hátra. A Tiszasziget határától egészen az országhatárig tartó, majdnem 4 kilométeres kerékpárútból összesen 1,2 kilométert érint a felújítás, amely több kisebb szakaszból tevődik össze. Ha minden a tervek szerint halad, még októberben átadhatják a kerékpárosok és a természetkedvelők legnagyobb örömére a bicikliutat. Tehát még a tél beállta előtt lehető­ségük lesz a bringásoknak ki­­próbálni az új utat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában