A lakások bérlői tele vannak panasszal

2021.09.30. 11:28

Csótányok, ürülék és drog

Rögtönzött utcafórumot tartott a napokban a Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat a Szabadság téren. Az erről készült felvételt, a résztvevők hozzájárulásával, eljuttatták lapunkhoz. Az önkormányzati lakásokban élőkből dőlt a panasz. Tele van a padlás kukacokkal, sok lakás csótányos, a téren gyakran látnak patkányt szaladgálni.

Kovács Erika

Forrás: A Szabadság tériek sérelmezik, hogy a települési önkormányzat neHódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat

Egy lakos, akinek az édesanyja és ő maga is a Szabadság téren lakik, arra panaszkodott, hogy az önkormányzat semmibe veszi őket. Nem foglalkoznak a problémáikkal.

Lakbéremeléstől félnek

– Nem mertünk szinte semmit bejelenteni, mert attól féltünk, felemelik a lakbéreket. Ezek szociális lakások, mi, akik itt élünk, nem tudnánk többet fizetni, mert alacsony a jövedelmünk. Pedig hosszasan sorolhatnánk a hibákat. Fenyegetve érezzük magunkat, hogy vagy a lakbért, vagy a közös költséget felemelik, ha kérünk valamit, vagy még rosszabb, ha ki is raknak a lakásból – mondta egyikük.

Egy másik lakos azt mondta, a lakótömbjük padlását ellepték a kukacok, amik valósággal lecsorognak onnan. A Szabadság téren patkányok rohangálnak, és a lakásokban rengeteg a csótány.

Zavarják mások életét

– Nem mindenki érdemli meg, hogy itt lakjon. Vannak olyan lakók, akiket ki kellene költöztetni valahová, ahol el vannak szeparálva, ahol nem zavarják azok életét, akik normálisan szeretnének élni. Nem tudják megbecsülni azt az ingatlant, amit az önkormányzat bérbe adott nekik – adott hangot véleményének egy másik lakos.

Arról is szó esett az utcafórumon, hogy a Szabadság tér 78. szám alatt rengeteg a galambtetem és a galambürülék. A 80. szám alatt pedig egyesek rendszeres kártyapartijai és a drogozás okoztak problémát, de hiába hívták a rendőrséget, nem történt változás. Egy másik lépcsőházban a mindennapos éjszakai buliktól szenved a közösség. Az egyik lakónak, mint korábban már megírtuk, nem jó a vécéje és a fekáliát az ablakon keresztül önti a játszótérre. A tér másik részén pedig vödörben hordják le az ürüléket a kukába.

Sürgetik a megoldást

Mezei Vidor, a nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta, a panaszokkal az önkormányzathoz fordulnak, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy az önkormányzat komolyan vegye a Szabadság tériek gondjait és lépéseket tegyen a megoldás érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában