Szeged

2021.09.29. 19:00

Fészkes fenevadak

Farkas Judit

Fotó: Farkas Judit

Az elhagyott autó látványa szinte megszokott a szegedi mellékutcákban, de egy tavalyi rendelet óta elszállítják a sokáig egy helyen parkoló roncs­autókat, mert akadályozzák a parkolást, levél- és hóeltakarítást.Nézegettünk például hónapokig egy leharcolt járművet a nagyállomás közelében, ami egyszer még a sínekre is kigurult: egy ideig valakinek a szállása lehetett. Hogy az az autó kinek vagy minek a szállása, ami a Szivárvány utcában parkol egy ideje, arról csak elképzeléseink lehetnek.

Nem éppen új, de rendszám még van rajta, a gumik laposak, mellette felni, alatta szalma hever. Az egyik hátsó ablak kis részén nincs üveg, egyenesen egy nagy kupac szalmába látni.

Ami itt fészket rakott, az lehet, hogy kicsi, de nagy dolgot nevel fel, erre következtettünk a fészekanyag mennyiségéből. A griffmadár túl nagy, hogy beférjen, meg nem létezik, ugyanez érvényes a sárkányokra is. Mi a bánat lehet, jó kérdés – lehet, hogy pont az, arról mind tudjuk, hogy van. Olyan pici, hogy észre sem vesszük, de etetjük nap mint nap jutalomfalatkákkal, és egyszer csak a szívünkből vacsorázik. Persze az is lehet, hogy valaki autóban tenyészt tyúkokat, de nem sokkal valószínűbb, mint hogy a bánat fészkelt bele.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában