A héten már nyithat

2021.09.06. 14:10

Szorgos kezek újították fel a balástyai Sajtkukacparkot

Imre Péter

Gyomlálták és rendbe hozták a pergolát a balástyai Sajtkukacparkban. Fotó: Imre Péter

Fotó: Imre Péter

– A királydinnyével és a parlagfűvel küzdünk a lányokkal, most nyakon csípjük őket, a fiúk pedig a pergolát javítják – mondta Kocsisné Benkő Beáta szinte üdvözlésként szombaton a balástyai Sajtkukacparkban, amelynek felújítását, rendbe hozását július 31-én kezdték összefogással, közösségi munkával.

Gyomlálták és rendbe hozták a pergolát a balástyai Sajtkukacparkban.
Fotó: Imre Péter

Jól haladnak, valószínűleg a héten újra kinyithat és fogadhatja a kikapcsolódni vágyókat a létesítmény, amelyben a játszótéren kívül kondigépek is vannak. A munkát mindig a Facebookon hirdették meg.

– Sokszor nem is jeleztek vissza, de jöttek és segítettek – árulta el.

Adni, visszaadni

– Örülök, hogy adhatok, visszaadhatok valamit a közösségnek. Állíthatom, a gyerekekért csináljuk, vállaljuk szabadidőnkben a munkát. Persze a végén a pöri is jól jön, és úgy tudom, van sör is, már ezekért megéri – mondta kacsintva Kala Kornél.

Nem nehéz kitalálni, mondandója első részét halál komolyan gondolta. Majd csatlakozott a többiekhez, akik eltávolították a mintegy 8 éve épült pergola repedezett, korhadt gerendáit, és újakkal pótolták azokat.

Gyomlálás

– A férjem főzi a pörköltet, és grillezett húsokat is készítenek a főzőszakkörösök. Ami azért fontos, mert ez nemcsak a munkáról, hanem a formálódó közösségről, csapatról is szól, közben beszélgetünk és jól érezzük magunkat. Volt, aki ma jött először – közölte lapunkkal Beáta, míg átsétáltunk egy másik gyomláló, a gazt hatalmas zsákokba gyűjtő, a kiszáradt bokrokat és kisebb fákat is eltávolító csoporthoz, amelynek tagja volt a másik ötletgazda és szervező, Csontos Mária.

Több mint húszan dolgoztak a hétvégén – és teszik ezt több mint 1 hónapja –, hogy a Sajtkukacparkot ismét önfeledten használhassák, ne kelljen figyelni a korhadt fákra, gerendákra – kettőt cseréltek a pergolánál –, a foszladozó kötelekre a 22 éves létesítménynél.

– Csak Bea segítője, talán társa vagyok, övé a fő érdem. A nevek egyébként nem fontosak, csak az eredmény. Mert ha belül rendben van minden, nem kell külső megerősítés – jelentette ki Mária, míg a „megszólított” nem tétlenkedett, rögtön elkezdett gyomlálni.

Magukénak érzik

– Két gyerekkel is használjuk a Sajtkukacparkot, magunké­nak érezzük. Az lenne a jó, ha mindenki tenne érte egy kicsit, szülőként ezzel is példát mutathatunk gyerekeinknek – vélekedett Ujszászi András, aki társaival együtt a pergolánál sürgölődött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában