Talán januárra lehet kész

2021.09.09. 13:34

Tovább csúszik a gimi ebédlőjének építése

Tovább csúszik a Horváth Mihály Gimnázium ebédlőjének befejezése: az ígértek ellenére nem készült el a tanév kezdetére az étkező. A tankerület és az önkormányzat álláspontja abban sem egyezik, hogy kinek kellene fedeznie a szükséges berendezéseket és eszközöket, így az iskolában csak reménykednek abban, hogy talán januárra kész lesz az ebédlő.

Majzik Attila

Egy darabig még biztosan nem tudnak itt ebédelni a Horváth Mihály Gimnázium diákjai. Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

Szentes

– Telik az idő, az építőipari árak folyamatosan nőnek, az átépítés pedig nem halad. A konyhaberendezések finanszírozása is kétséges, a város a tankerületre számít, a tankerület pedig azt mondja, hogy a városé az üzemeltetés, nekik kellene kifizetni a felszereléseket – vázolta a hátráltató tényezőket Tóth Tamás, a Horváth Mihály Gimnázium igazgatója. Az iskolában azért szeretnének már évek óta saját ebédlőt, hogy a diákoknak ne a városi éttermekben kelljen ebédelniük.

Az étkezőnek már rég el kellett volna készülnie: a város képviselő-testülete még 2019 szeptemberében szavazott meg tizenkét millió forint támogatást a gimnázium felújítására.

Egy darabig még biztosan nem tudnak itt ebédelni a Horváth Mihály Gimnázium diákjai.
Fotó: Majzik Attila

A döntés után azonban jó ideig nem történt érdemi előrelépés, a bontási munkákat is csak idén januárban kezdték meg. Az ebédlőt két megüresedett szolgálati lakás egybenyitásával alakították ki, falakat vettek ki és újakat építettek, emellett pedig egy öltöző, mosdó és zuhanyzó is készült a konyhai dolgozóknak.

Az építési munkálatokat májusig szerették volna befejezni, szeptemberre pedig már teljesen beüzemelték volna az ebédlőt. Ezzel szemben az épületben még mindig folynak a munkák, a konyhai berendezéseket pedig még meg sem rendelték.

– Egyelőre nem látjuk a munka végét, így ígérni már nem is merek. Azt reméljük, hogy talán januárra sikerül befejezni az ebédlőt – fogalmazott az igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában