Szeged

2021.09.15. 16:48

Tűzifát kaptak a szegregátumban élő cigányok

Szeged 2021.09.15. tűzifát kaptak a Cserepes sori roma szegregátum lakói képen: Nagy Mihály a cigány önkormányzat elnöke fotó: Kuklis istván Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

Megoldotta a tüzelőgondját az idei fűtési szezonra negyven hátrányos helyzetű szegedi cigány családnak a Szeged-Csanádi Egyházmegye. Összesen 220 köbméter tűzifát ajánlottak fel, amiből a dorozsmai és a Cserepes sori szegregátumban élők kaptak. Dorozsmán az Árpád utcában már hétfőn lepakolták a kamionokról a farönköket, a Cserepes sorra szerdán értek oda a szállítók.

Tavaszig nem lesz gond a tüzelővel. Fotó: Kuklis István

- Szegeden 90, Dorozsmán pedig 120 köbméter fát tudtunk szétosztani. Az adományból az összes rászoruló családnak jutott, és ezzel egész tavaszig meglesz a tüzelőjük – mondta Nagy Mihály, a cigány önkormányzat elnöke.

A tüzelőből egyébként az összes rászoruló családnak jutott, a farönköket viszont nekik kell feldolgozniuk, de a nemzetiségi önkormányzat abban is segíti őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában