Csengele

2021.09.10. 17:31

Vitték a ruhákat és a cipőket

A helyi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat szervezésében, a kiskunfélegyházi Szent István Karitász segítségével ingyenes ruhabörzét, ruhaosztást tartottak tegnap a csengelei piactéren. A cipők és a jó minőségű ruhák között többen válogattak.

Imre Péter

Csengele, 20210910.Ingyenes ruhaosztás, ruhabörze. Képen: Dódi Zsuzsanna Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

– Rendszeresen eljövök a ruhaosztásokra, jó a minőség és mindig akad valami. Most téli holmikra vadásztam, találtam kabátot, nadrágot és egy szép kosztümöt – közölte a csengelei Koncz Lajosné Margitka a piactéren tegnap tartott ingyenes ruhabörzén, ami a helyi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat szervezésében a félegyházi Szent István Karitász jóvoltából valósulhatott meg. – A ruhatáram főleg a válogatott darabokból áll. A minőségre nem lehet panasz, többször előfordult, hogy az ismerőseim megkérdezték: hol vetted? – tette hozzá.

Ruhaosztást kétszer, tavasszal és ősszel tartanak Csengelén, már legalább 20 éve és eddig mindig a félegyháziak szállították a készletet – tudtuk meg Kornócziné Sisák Mónikától. Tavaly a koronavírus-járvány miatt az egyik elmaradt, legutóbb több mint 1 éve, tavaly júliusban várták az érdeklődőket. Általában a 40 és 70 év közöttiek mennek el, mikor ott jártunk – péntek délelőtt 9 óra tájban – már legalább harmincan válogattak a ruhák és a cipők között.

– Cipőt és ruhát is szeretnék hazavinni, ha találok valami jót – mondta Dódi Zsuzsanna, és rögtön folytatta is – Sajnos ez a cipő nem jó, kicsi, pedig egyébként nagyon klassz! Ritkán jövök hasonló rendezvényre, akkor általában találok is valami hasznosat – zárta gondolatait. Rozália a lányával keresgélt, aki elmondta: azért jött, hogy segítsen az édesanyjának válogatni, már találtak is kabátot és blúzt, amikor beszélgettünk, éppen a cipőket mustrálták.

Retkes Klára a félegyházi Karitász képviseletében elmondta, eleinte szégyenlősek az emberek, de aztán tapasztalják, hogy akik hivatalból ott vannak a ruhabörzéken, nem lenézik őket, hanem segíteni akarnak. – Tanyán élek, az egészségügyben dolgozom, nekem a segítés a hobbim, szívesen áldozom rá a szabadidőmet és hozom a ruhákat. Volt olyan rugdalózó, ami négyszer került vissza, mert ahogy kinőtte a gyerek visszahozták, és mindegyik család vigyázott rá – tette hozzá Klára, elárulva még: magánszemélyekkel is kapcsolatban állnak és Ausztriából is kapnak adományokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában