Jó a társaság, újak a bútorok – elégedettek a diákok

2021.10.15. 15:01

Belakták a lányok a kollégiumukat

Teljesen belakta új kollégiumát a mórahalmi szakképző iskola 22 tanulója. A lányok mindennel meg vannak elégedve, többek között a puha ágyakkal és a jó társasággal.

A. T. J.

Fotó: Kuklis István

Az egyik szobában a szekrényre már fel vannak ragasztva az egyik lakó közös fotói a barátjával, a pár különböző helyszíneken ölelkezik boldogan.

Az elmúlt egy hónapban otthonossá varázsolták a lányok a SzSzC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskolájának legújabb lánykollégiumának lakószobáit a Röszkei úton, a fiúkollégiummal szemben.

Mint megírtuk, már megint kinőttek egy kollégiumot a szakképző diákjai, így ismét egy új, ideiglenes épületre van szükségük, amelyben az önkormányzat segített, míg jövő őszre pedig végre felépül a százötven férőhelyes kollégium.

Fotó: Kuklis István

– Nekem eddig nagyon tetszik. Kilencedikesek vagyunk, jó a társaság. Ahhoz képest, hogy itt találkoztunk először a lakótársaimmal, jól összebarátkoztunk. Szépek, újak a bútorok. A tanulószobában csöndben lehet tanulni, és a nevelők is rendesek – sorolta a csókai Ábrahám Zsófi. Szobatársa, Fanni a kollégiumi élet előnyei között említette, hogy nem kell mindenről beszámolni otthon, vagyis, ami a kollégiumban történik, az ott is marad.

– Ha nem tudunk valamit, itt valaki mindig tud segíteni, mert folyton barátokkal vagyunk. A hátránya, hogy be kell tartani a szabályokat – mondta. A diákok 6.15-kor kelnek, 7-ig elkészülnek, együtt mennek reggelizni, 8-kor pedig kezdődik az iskola. 20 óráig be kell érni a kollégiumba, 22 órakor pedig lámpaoltás – körülbelül így néz ki a kollégista lányok egy napja.

Fotó: Kuklis István

A másik szoba egyik lakója, Homonnai Viktória tizedikes, cukrásznak tanul. Lapunknak elmondta, ő tavaly máshol lakott, a szemközti fiúkollégiumban öt másik lánnyal együtt.

– Csak mi hatan voltunk lányok, és nagyon jó dolgunk volt. Tiszteltek minket a fiúk, jó volt a társaság, azt visszasírjuk. Át is szoktunk járni hozzájuk sűrűn – mesélte Viktória. Egy dologban egyetértettek azok a lányok, akik már másik szálláshelyen is laktak: itt, az új lánykollégiumban a legpuhábbak az ágyak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában