Hódmezővásárhely

2021.10.26. 14:25

Cserkészeket toboroznak

Kiscserkész őrsöket indít képzett vezetők irányításával a hivatalosan 2018 tavaszán alakult hódmezővásárhelyi 112. Kubinyi Zoltán Cserkészcsapat, a tavaly őszi toborzáshoz hasonlóan ismét új tagokat várnak.

Munkatársunktól

Várják a jelentkezőket. Fotó: 112. Kubinyi Zoltán Cserkészcsapat

Ezúttal az általános iskolás 4. és 5. osztályosait, a 10-11 éveseket szeretnék megszólítani toborzó felhívásukkal. A jelenlegi csapat bővítéséhez olyan gyerekekre számítanak, akik elméleti tudásuk mellett gyakorlati feladatokban is szívesen helytállnának. A cserkészek jelszava, a Légy ré­­sen!, egyik fő szempontjuk a cselekedve tanulás, elvük pedig, hogy ahol tudnak, segítenek. Legismertebb jelképük az iránytűn az észak jelölésére gyakran használt liliom, amely megmutatja a helyes utat.

A liliom három ága a cserkészfogadalom három részét jelképezi: a kötelességteljesítést, a segítőkészséget, valamint a cserkésztörvény megtartását.

Az önkéntes ifjúsági mozgalom vásárhelyi szervezete lányokra és fiúkra egyaránt szá­­mít. Sok programot, rendszeres játékos őrsi kiscsoportos foglalkozást, nagyszerű közösséget, élményt, természetjárást, nomád táborozást, kirándulást és önfejlesztést ígérnek sok egyéb mellett. Hegyi Zsolt csapatparancsnok elérhetőségein várja a jelentkezéseket a 30/743-8356-os telefonszámon, vagy a [email protected] elektronikus levelezési címen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában