Vidám családi délután kalácssütéssel, tánccal

2021.10.14. 18:35

Kemenceavató kalácssütés a ruzsai oviban – Fotók

Vidám családi délutánon kalácssütéssel, tánccal és játékokkal avatták fel ünnepélyesen csütörtökön azt a kemencét a ruzsai Hétszínvirág Óvoda és Bölcsőde udvarán, amit az egyik gyermek édesapja, Radics Bálint készített.

A. T. J.

Családi délutánon közös tánccal, játékokkal és kalácssütéssel avatták fel a ruzsai óvoda kemencéjét, amit az egyik gyerek édesapja, Radics Bálint készített. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Korábban megírtuk, Bálint egyszer csak gondolt egyet és időt, pénzt, valamint energiát nem kímélve megépítette a kemencét az óvodásoknak. Az ötlet onnan jött, hogy a gyerekek korábban jártak már Radicséknál, ahol kemencében sütöttek saját készítésű perecet, amit nagyon élveztek.

A gondolatot tett követte: Bálint 80 óra alatt készítette el a kemencét, amiben fia, Bendegúz is lelkesen segített neki, ő adogatta a téglát.

A kezdés előtt már érezni lehetett sülő kalács finom illatát. Siposné Rózsa Anita óvodavezető elárulta, a gyerekek annyira izgatottak voltak, hogy alig bírtak délben aludni. Pedig szükségük volt a pihenésre, mert a családi délutánon alaposan megtáncoltatta őket Számfira Máté, a Hatetudnád Tánctanoda vezetője.

De előtte még az óvodavezető köszöntötte a szülőket, a kemencét elkészítő Radics Bálint citerázott, a gyerekek pedig mondókákkal, versekkel készültek a nagy napra. A néptánc után játékos feladatok várták a kicsiket és szüleiket, volt például tökhordás talicskában és gesztenye célbadobás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában