Szeged

2021.10.15. 10:56

Megvan a tervező a nagykörút kerékpárútjára

Munkatársunktól

Kerékpárutat kaphat a Római körút–Szilléri sugárút csomópont és a Bécsi körút–Boldogasszony sugárút csomópont közötti egybefüggő szakasz a jövőben. A Közbeszerzési Hatóság oldalán megjelent információk szerint a szegedi önkormányzat szakembert keresett a tanulmányterv készítéséhez, a felhíváson végül a „KÖZLEKEDÉS” Fővárosi Tervező Iroda nyert, így ők készítik el a mintegy három kilométeres szakasz terveit.

Az még nem tisztázott, hogy egy- vagy kétirányú legyen a kerékpárút, a tanulmányterv alapján döntik majd el. Emellett a kiírás szerint a nyertesnek olyan tervet kell készítenie, amely előnyben részesíti a közösségi közlekedést, a zöldfelületi rekonstrukciót és a gyalogosközlekedést is. Kiemelt figyelmet kapnának a keletkező csapadékvizek helyben tartását elősegítő megoldások is.

Az önkormányzat korábban azt nyilatkozta a fejlesztés kapcsán, hogy az érintett területek képviselőitől kapott észrevételek alapján egy lehetséges projekt előkészítése céljából vizsgálják meg, hogy a nagykörúton a kerékpáros-közlekedés hogyan oldható meg a Boldogasszony sugárút belső szakaszán már bevált módon, tehát a széles járdából szegéllyel elválasztva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában